Kategóriák: Programajánló

Dockyard ADE2019 – Indusztriális nappali fesztivál a fesztiválban!

Dockyard Festival ADE 2019
Időpont: Október 19.  11:00 – 23:00
Helyszín: Havenpark Amszterdam
Információ és jegyek: https://www.facebook.com/DockyardFestival/

 

„A Dockyard 2014 óta az Amsterdam Dance Event fesztiválprogramjának szerves része, ahol átlagon felüli house és techno szetteket élhetünk át. Mindezt fiatal tehetségek, illetve a legkiemelkedőbb művészek prezentálják egy olyan helyszínen, ami közben népszerű kiadók éves találkozópontjává is vált.
Félretéve a hivatalos sajtódumát, személy szerint mi is ott voltunk még a legelső Dockyard-on, melyet akkor még az NDSM rakpartra szerveztek.  Egy kis családias fesztivál volt tipikus holland indusztriális környezetben. Gyalog és komppal lehetett megközelíteni, raktárépületek által határolt területen helyezkedett el a dokk, ahová két nyitott konténeren keresztül vezetett az út, mint a fesztivál bejárata. A látványra már akkor is nagyon adtak a szervezők, az egyik helyszínbe egy dzsungelt építettek be és a cirkuszi kupolás sátor is mindig kötelező eleme volt a rendezvénynek. Hajókonténerek és emelő daruk utaltak az ipari kikötő alapvető funkciójára. Már az első alkalommal elkapták a flow-t az itt fellépő művészek (mint Rush, Gayle San, The Advent&Industrialyzer live, Sutter Cane, Alex Bau, Butch, Hobo stb.) és örömmel zenéltek nekünk, páratlan hangulat uralkodott. Ezen együtthatók következményeként a fesztivál pár éven belül az egyik legszínvonalasabb esemény lett az ADE-n és hamar ki is nőtte magát.

A legelső Dockyard-on még csak 4500-an voltunk, mára viszont 20 000-en látogatják az eventet. A szervezők szerint akik akkor 2014-ben ott voltak, legtöbbjük a mai napig visszajár, annyira magával ragadta őket a feeling. Ezt csak megerősíteni tudjuk mi is! Két éve a Dockyard kénytelen volt elköltözni az NDSM-ről, ugyanis már képtelenség volt megszervezni rezidenciáján a túl nagy érdeklődés miatt. A város szélén egy pusztára cuccoltak át darustól, konténerestül, mindenestül, hogy a rendezvény védjegyévé vált indusztriális környezetet rekonstruálni tudják ott is, illetve a zöld környezethez is illő misztikus csodaparkkal bővítették a látványosságokat. Bár a vízparttól búcsút kellett inteni, cserébe 6 helyszínre bővült a kínálat, ahol különböző ismert kiadók hostolásával, műfajon belül is eltérő stílusoknak adnak otthont.

Már attól is érdekes a Dockyard, hogy gyakorlatilag ez egy óriási fesztivál az ADE fesztiválon belül. Az egyetlen olyan esemény, ami egy délután alatt ilyen széles választékban elégíti ki a house és techno fanatikusokat, miközben a legnagyobb zenei kiadókat hivatott elsősorban támogatni, azok saját producereit és barátait.

Ez a fesztivál teljes line up-ja, de a b2b formációkról és live act-ekről a  videóból tájékozódhattok!
Line Up: Dubfire, Eats Everything, Nic Fanciulli, Nastia, Mind Against, Len Faki, Recondite, Benny Rodrigues, Paco Osuna, Matador, Dvs1, Patrice Bäumel, Dax J, Ellen Allien, Monika Kruse, Ben Sims, Secret Cinema, Dense & Pika, Oscar Mulero, Joey Daniel, DJ Bone, Surgeon, Radio Slave, Sandrien, Pig & Dan, Olivier Weiter, Joran Van Pol, Lady Starlight, Marcus Worgull, Roberto Capuano, SQL, Roman Poncet, Jeroen Search, Fer Br, Alienata, Matrixxmann, Mitch De Klein, Vntm, Cailín, The Reason Y, Sama

Tadia

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

2 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

2 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

2 nap ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

5 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

5 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

6 nap ago