Kategóriák: Kult

Nem is gondolnád, hogy ezek a világsztárok hol zenéltek először Magyarországon

Az alábbi fellépők ma már nem ritkán hat számjegyű gázsit markolnak fel egy fellépésért. Euróban. Azonban nem volt ez mindig így. Nem voltak még befutott sztárok, amikor először bemutatkoztak a hazai közönség előtt. Solomun jellegzetes mozgása már akkor is megvolt, Dixont pedig ingyen lehetett először meghallgatni itthon. És volt egy klubunk is. ami néhány hónapos fennállása alatt történelmet írt – legalábbis olyan szempontból, hogy az általuk elhívott DJ-k később milyen nagy arányban futották be a legnagyobb nemzetközi karriert

Solomun a Diynamic label feje, az ibizai afterek királya 2011. augusztus 26-án zenélt először Magyarországon. A Monkey6 & Cabaret hozta el először az A38-ra, ahol Stimming társaságában mutatta be kiadóját.

Dixon a világ egyik legnépszerűbb lemezlovasa. Ennek ellenére nálunk nem igazán alakult ki a kultusza. Zenélt már a B My Lake-en is, hazai debütálása 2007. augusztus 24-re datálható, a szép emlékű Mokka Cukkában, a Hajógyári Szigeten. A buli ráadásul még ingyen is volt.

Peggy Gou napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott női lemezlovasa. A koreai djane 2016. június 3-án mutatkozott be a magyar közönségnek, mégpedig Tom Select tomszeret elnevezésű rendezvénysorozatán, a Lärmben.

Nina Kraviz

A tiszavirág életű Beat Club történelmet írt, de akkor mi még ezt nem tudhattuk. Mindössze néhány hónapon keresztül üzemelt a Lurdy Házban. Ezalatt viszont több mára már A-kategóriás világsztár is bemutatkozhatott a hazai közönség előtt a klub falai között. Az egyik ilyen Nina Kravitz, aki 2011. február 18-án debütált nálunk.

Maceo Plex régen járt már nálunk. A korábban Maetrik néven futó lemezlovas szintén a Club Beatben debütált, két hónappal Nina előtt. Egészen pontosan 2011. december 31-én. King Unique és Shonky társaságánban búcsúztatta az óévet.

Paul Kalkbrenner számára a Berlin Calling című film hozta meg a világhírnevet. Az alkotást hazai ősbemutatójának az Uránia Mozi adott helyet 2009. április 3-án, ahol részt vett a rendező és maga a főszereplő is. Aki aztán néhány órával később néhány sarokkal odébb, a Merlinben élőben is bemutatta lemezét az NVC szervezésében.


Tale Of
Us 2011-ben robbant be igazán a köztudatba. Ma már intergalaktikus magasságokban ível a karrierjük, pedig akkoriban még sehol nem volt az Afterlife. Szeptemberben ők nyitották a Panoramabar programját a Berghainban, Budapesten pedig néhány hónappal korábban debütáltak. A margitszigeti Cha Cha Cha-ban készült felvételt már azért is érdemes megnézni, hogy lássuk micsoda különbség volt a korabeli és a mostani bulik között. Senki sem videózott, mindenki megélte a pillanat örömét!

Jamie Jones 2007. július 25-én mutatkozott be magyar közönség előtt a Cha-Cha-Cha-ban, az Ablak-A-Dubra buliján. A szervezők így harangozták be a fellépőt: „Régóta szeretnénk olyan tehetségeket bemutatni az AAD-n, akik a csillaggá válás elején tartanak, de akikrol úgy érezzük, fogunk még hallani. Az angol Jamie Jones erre a kiváló példa.” Mennyire igazuk lett!

Marco Carola jövő hónapban ismét Budapesten fog zenélni a Városligeti Műjégpálya mellett megépített Party Arénában. Amikor még nápolyi technot játszott, akkor a Hyperspacee-en is fellépett, de a magyarországi debütálásra Kiskunlacházán került sor, a Club Elvis-ben!

Ami még érdekesség, hogy a felsorolt előadók nagyrésze mind 2011-ben debütált itthon, stílustól függetlenül.

bendover

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

2 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

3 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

3 nap ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

6 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

6 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

7 nap ago