Kategóriák: Programajánló

Négy közép-európai ország kortárs elektronikus zenei produkciója lép fel a II. Electronica fesztiválon

A Cseh Centrum, a Londoni Magyar Kulturális Központ, a Lengyel Intézet és Szlovákia Nagykövetsége egy különleges vizuális látványt és hangzást biztosít a nézők számára a másodszorra megrendezett Electronica fesztiválon. Esemény: https://www.facebook.com/events/1046584332437761

Merüljön el a Bratři (CZ), Óperentzia (HU), Hatti Vatti (PL) és Katarína Máliková (SK) által létrehozott vibráló vizuális effektusokban és merész ütemekben, túllépve a kortárs elektronikus zene határait. A tavalyi sikeres esemény után Közép-Európa fiatal zenészei ismét összefognak, hogy megismételhetetlen élményben vegyítsék össze a bonyolult elektronikát és a szédületes látványt. Ebben az évben virtuálisan élvezheti az Electronicát a Rich Mix Facebook és YouTube csatornáin keresztül.

A dinamikus duó Bratři (CZ) a rangos Music Movers Europe Talent Awards 2021 döntőse, és Prága egyik legnépszerűbb fellépője. Twins Jiří és Ondřej egyaránt dobosok, szenvedélyük az elektronikus zene, a dobgépek és a moduláris szintetizátorok. A techno és a kísérleti elektronika ötvözéséből létrehozott zenéjük változatos, a dallamos, ütem-orientált zene és az akusztikus dobok és elektronikus motívumok markáns keverékei. Az Electronicán bemutatják a következő debütáló albumuk, amelynek producere az elektronikus zene varázslója, Hannes Bieger, a lenyűgöző 3D virtuális színpadi világot és a videót pedig Deja Vj / Jan Kočí – Kočičák készítette (XLAB).

A magyar népmesék elképzelt vidékéről elnevezett Óperentzia (HU) a magyar fesztiválok egyik legkeresettebb elektronikus zenei fellépője. A balkáni népek zenéjéből merített Tribalkán album 2018-ban jelent meg és nemzetközi ismertséget hozott, a zenekar Oroszországtól az Egyesült Királyságig több helyen fellépett. Hetedik nagylemezük, a Tuatary Psylosophy 2020 májusában jelent meg, a zenekar pedig idén online fesztiválokon lépett fel új számaival. Az Electronicára készült fellépésüket egyedi vizuális élménnyel gazdagítják, a Global Illumination-nel együttműködve.

Hatti Vatti (PL) (Piotr Kaliński) Lengyelország egyik legeredetibb, -ismertebb és -termékenyebb elektronikus művésze. Rendszeresen játszik élőben szerte a világon Izlandtól Japánig, számait pedig többek között a legendás Andy Stott remixelte. A Rich Mix előadása a művész legújabb projektjének előzetese lesz, amely az elemek részletességére és takarékosságra összpontosít. A vadonatúj anyagot a világjárvány és az elszigeteltség idején hozta létre, és tele van nyugalommal és ismétlődéssel. Hatti Vatti saját maga által létrehozott látványterve igazán felejthetetlenné teszi a műsort.

Katarína Máliková (SK) a szlovák zenei élet egyik legkiemelkedőbb művésze. A kritikusok által elismert Pustvopol című albumát az évtized egyik legragyogóbb debütálásának tekintik. Malikova zenéje kiemelkedő vokálra épül, és a nagyra értékelt új Postalgia albumával túllépett a világzene műfaján, az elektronika korábban fel nem tárt világa felé haladva. Az audiovizuális előadás Tomáš Červený és Kristina Bártová képzőművészekkel, bitr00t néven ismert együttműködéssel jön létre.

bendover

Legfrissebb posztok

10 zene, ami idén már 20 éves!

Május 1-én volt 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A kerek évforduló alkalmából…

10 óra ago

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

13 óra ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

1 nap ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

4 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

4 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

4 nap ago