A Cseh Centrum, a Londoni Magyar Kulturális Központ, a Lengyel Intézet és Szlovákia Nagykövetsége egy különleges vizuális látványt és hangzást biztosít a nézők számára a másodszorra megrendezett Electronica fesztiválon. Esemény: https://www.facebook.com/events/1046584332437761

Merüljön el a Bratři (CZ), Óperentzia (HU), Hatti Vatti (PL) és Katarína Máliková (SK) által létrehozott vibráló vizuális effektusokban és merész ütemekben, túllépve a kortárs elektronikus zene határait. A tavalyi sikeres esemény után Közép-Európa fiatal zenészei ismét összefognak, hogy megismételhetetlen élményben vegyítsék össze a bonyolult elektronikát és a szédületes látványt. Ebben az évben virtuálisan élvezheti az Electronicát a Rich Mix Facebook és YouTube csatornáin keresztül.

A dinamikus duó Bratři (CZ) a rangos Music Movers Europe Talent Awards 2021 döntőse, és Prága egyik legnépszerűbb fellépője. Twins Jiří és Ondřej egyaránt dobosok, szenvedélyük az elektronikus zene, a dobgépek és a moduláris szintetizátorok. A techno és a kísérleti elektronika ötvözéséből létrehozott zenéjük változatos, a dallamos, ütem-orientált zene és az akusztikus dobok és elektronikus motívumok markáns keverékei. Az Electronicán bemutatják a következő debütáló albumuk, amelynek producere az elektronikus zene varázslója, Hannes Bieger, a lenyűgöző 3D virtuális színpadi világot és a videót pedig Deja Vj / Jan Kočí – Kočičák készítette (XLAB).

A magyar népmesék elképzelt vidékéről elnevezett Óperentzia (HU) a magyar fesztiválok egyik legkeresettebb elektronikus zenei fellépője. A balkáni népek zenéjéből merített Tribalkán album 2018-ban jelent meg és nemzetközi ismertséget hozott, a zenekar Oroszországtól az Egyesült Királyságig több helyen fellépett. Hetedik nagylemezük, a Tuatary Psylosophy 2020 májusában jelent meg, a zenekar pedig idén online fesztiválokon lépett fel új számaival. Az Electronicára készült fellépésüket egyedi vizuális élménnyel gazdagítják, a Global Illumination-nel együttműködve.

Hatti Vatti (PL) (Piotr Kaliński) Lengyelország egyik legeredetibb, -ismertebb és -termékenyebb elektronikus művésze. Rendszeresen játszik élőben szerte a világon Izlandtól Japánig, számait pedig többek között a legendás Andy Stott remixelte. A Rich Mix előadása a művész legújabb projektjének előzetese lesz, amely az elemek részletességére és takarékosságra összpontosít. A vadonatúj anyagot a világjárvány és az elszigeteltség idején hozta létre, és tele van nyugalommal és ismétlődéssel. Hatti Vatti saját maga által létrehozott látványterve igazán felejthetetlenné teszi a műsort.

Katarína Máliková (SK) a szlovák zenei élet egyik legkiemelkedőbb művésze. A kritikusok által elismert Pustvopol című albumát az évtized egyik legragyogóbb debütálásának tekintik. Malikova zenéje kiemelkedő vokálra épül, és a nagyra értékelt új Postalgia albumával túllépett a világzene műfaján, az elektronika korábban fel nem tárt világa felé haladva. Az audiovizuális előadás Tomáš Červený és Kristina Bártová képzőművészekkel, bitr00t néven ismert együttműködéssel jön létre.