Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a Prime FM-nél is, hiszen hosszú évek óta szállítják kiapadhatatlan lelkesedéssel és nagy műgonddal összeválogatva a stílus nemzetközi nagyágyúit és feltörekvő tehetségeit, különös figyelmet szentelve a dél-amerikai ország zenészeinek munkásságára. Május 4-én pedig újra Budapestre érkezik az argenin progressive house egyik legfényesebben ragyogó csillaga, Nicolas Rada! 

Az 1986-os születésű Nicolas Rada gyerekkorában ütős hangszereken zenélt, később pedig megtanult zongorázni is. Kedvenc együttese a Radiohead, a rájuk jellemző egyszerre sötét és dallamos stílusjegyek a buenos aires-i dj producer megjelenéseire is nagy hatással voltak. 2007-től kezdett komolyabban foglalkozni a producerkedéssel, hamarosan pedig a szintén argentin Hernan Cattaneo is felfigyelt rá, akit mindmáig az egyik legnagyobb favoritjának tart. Nicolas Rada zenéi többek között a Sudbeat, Balance, Get Physical, Chapter 24, Sincopat, DAYS Like NIGHTS, Hoomidaas, Proton címkéje alatt láttak napvilágot – hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Igazán szoros kapcsolat fűzi a Nick Warren által gondozott The Soundgarden-hez, 2018-ban itt jelent meg a közösen íródott „Land Of Dreams„, illetve egy évvel később pedig első nagylemeze („Resilience„). Nick Warren Balance válogatás cd-jére is felkerült Nicolas Rada egyik zenéje, és a Patrice Bäumel-által jegyzett Global Underground – Berlin mixalbumon jelent meg saját szerzeménnyel (‘Cumulonimbus‘). Kedvenc dj-nek egyébként Danny Howells-t tartja és a zenélés mellett a repülés a másik szenvedélye.

Sokrétű stílusa, sokoldalú, de egyben egyedi hangzásvilága által lett ő az argentin progressive house egyik elsőszámú exportcikke, aki produceri sikereinek köszönhetően bejárta már az egész világot Kolumbiától Mexikóig, Spanyolországtól Sri Lanka-ig.

A Prime.FM meghívásának eleget téve Nicolas Rada május 4-én ismét magyar földön zenél, a szombati eseménynek a hasonló bulik alkalmából mindig jelesre vizsgázó Akvárium Lokálban.

Nicolas Rada 3 órás extended szettel készül, a méltó fel- és levezetésről a Prime FM házigazda lemezlovasai, Rich, Hunter, Christian Gainer, és meghívott vendégei, Kühl és Fewish fognak gondoskodni!

Az elővételes jegyekből már a harmadik körös belépők fogynak. Ez olyan buli lesz, ami minden progressive house fanatikusnak kötelezően ajánlott!

Esemény: https://www.facebook.com/events/891290766106987
Jegyek: https://oneticket.hu/events/prime-fm-pres-nicolas-rada-arg-extended-set