Tegnap jelent meg a Pioneer család legújabb mixere. A DJM-A9 névre hallgató széria első ránézésre a sok helyen klubsztenderdnek számító DJM-900-as továbbfejlesztett változata. A négycsatornás keverő még nem érkezett meg az üzletekbe, de az elsődleges információk alapján 1,18 millió forintba fog kerülni, ami nagyjából 2800 eurónak felel meg.

A gyártók szerint a mixer lenyűgözően tiszta hangminőséggel, szélesebb körű használhatósággal és csatlakoztathatósággal, valamint számos új funkcióval emeli következő szintre a DJ előadást. Több elemet is módosítottak annak értekében, hogy a DJ keverőt ösztönösebbé és kényelmesebbé tegyék, beleértve a megnövelt távolságot az EQ gombok körül. A csatorna faderek és a MAGVEL FADER crossfader simábbak, mint a DJM-900NXS2-n, így simábban keverhetsz és scratch-elhetsz. Nagyon praktikus újításnak tűnik az, hogy a Sound Color FX megkapta a világ első Center Lock funkcióját, amely segít, hogy véletlenül se fuss túl a hi/low paraméterek váltásakor, akármilyen lendülettel is forgatod a potmétert. Nézzük a részleteket:

Elképesztően tiszta hangminőség

Jobban fogsz szólni, mint valaha, ha a DJM-A9-en játszol. Egy ESS Technology 32 bites, kiváló minőségű A/D konverter van beépítve a csatorna bemeneti részbe, és azonos típusú D/A konverterek találhatók a master és a kontroll kimeneti szekciókban, hogy kristálytiszta, természetes hangzású hangot állítsanak elő a táncparketten és a kontrollban bármilyen zenei műfajhoz, amit játszol. A mikrofonbemenet és a fejhallgató-kimenet hangja a finomhangolás és a gondosan kiválasztott új komponensek továbbfejlesztett konstrukciója révén is javult.

Fejlett játszhatóság

Úgy érzed majd, mintha egy hangszeren játszanál, amikor kézbe veszed a DJM-A9-et, amely a DJM sorozatból ismert elrendezést örökli, de frissített vezérlőket és összetevőket is tartalmaz a pontos keveréshez és az ösztönös scratcheléshez. Az EQ gombok körüli megnövelt távolság lehetővé teszi a kényelmes kézhasználatot, a csatornarészben található kiváló minőségű, fényes LED-ek pedig minden eddiginél egyszerűbbé teszik a hangszintek vizuális áttekintését. Dinamikusabban teljesíthetsz az izolátorok frekvenciaátvitelének köszönhetően, amelyeket úgy optimalizáltak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a legújabb zenei produkciós jellemzőkből. A DJM-900NXS2-nél jobb minőségű, csúszósabb csatornafaderekkel, valamint a harmadik generációs MAGVEL FADER crossfaderrel pedig élvezheted a selymesen sima keverést és a gyors, stabil scratchelést.

Sound Color FX a világ első Center Lock funkciójával

Kapcsold be a vadonatúj Center Lock funkciót, és amikor a népszerű Sound Color FX-et használod, minden gomb leáll, amikor eléri a középső pozíciót. Ez azt jelenti, hogy tetszés szerint gyorsan elforgathatod a tárcsát, egészen a hi maximumáig vagy az alacsony paraméter minimumáig, anélkül, hogy túl messzire mennél, és az ellenkező paraméterre váltanál. Ha kikapcsolod a Center Lock funkciót, a Sound Color FX gombok ugyanúgy működnek, mint a DJM-900NXS2-n.

Újonnan fejlesztett Beat FX

A Beat FX szekció, amely a DJM sorozat régóta kedvenc eleme, jelentősen tovább lett javítva a DJM-A9 esetében. Az új színes kijelző segít gyorsan és pontosan megérteni a kiválasztott effekt állapotát, és az X-Pad vízszintes elrendezésének megfelelő világítást biztosít, így egyszerű ujjcsúsztatással intuitívabb vezérlést tesz lehetővé. Az X-Pad segítségével megváltoztathatod az Echo és a Ping Pong effekteket, így egyedi analóg szalagos hangzást hozhatsz létre. Az összesen 14 Beat FX-en belül pedig 3 újdonság található, amelyekkel extra variációt adhatsz előadásaidhoz:

– Mobius: megváltoztatod az oszcillátor frekvenciáját, hogy az ütemmel párhuzamosan folyamatosan emelkedjen vagy csökkenjen.
– Triplet Filter: ciklikusan változtatja a szűrő határfrekvenciáját az ütemnek megfelelően (3 ütem alapján).

– Triplet Roll: a rögzített hangot ismételten adja ki a megadott ütemnek megfelelően (3 ütem alapján).

Ráadásul a csatornaválasztó mostantól egy dedikált gomb, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan alkalmazhass effekteket a kiválasztott csatornán.

 Továbbfejlesztett mikrofon rész

A DJ-k változó igényeire válaszul, amikor élő streamek és klubszettek közben mikrofont használsz, a DJM-A9 mikrofonrésze úgy lett kifejlesztve, hogy még jobban irányítható legyen, és további kreativitást biztosítson a mikrofonon végzett előadásokhoz. A fantomtáplált bemenet azt jelenti, hogy kiváló minőségű kondenzátormikrofon csatlakoztatható közvetlenül a DJM-A9-hez, amely eddig még soha nem volt elérhető funkció egy DJ-keverőn se. A vadonatúj Push-to-Talk gombbal gyorsan és egyszerűen be- és kikapcsolhatod a mikrofonbemenetet, ha meg akarnád ragadni a mikrofont és megszólítani a közönséget. A mikrofonból származó hangot ki lehet zárni a felvételi kimenetből, ha szeretnéd, így MC-zhetsz az élő közönség számára, de akár ének nélkül is rögzítheted a mixet.

Kibővített csatlakoztathatóság

Csatlakoztass egyidejűleg 2 különböző PC/Mac rendszert a kettős USB Type-B és USB Type-C portnak köszönhetően (mindegyikből kettő van), hogy zökkenőmentesen válthass át a DJ-k és az egymás melletti szettek között. A DJM-A9 bármely csatornájára irányítható Bluetooth bemenettel pedig vezeték nélkül kapcsolhatsz hangsávokat a szettjeidhez más eszközökről, például okostelefonokról, a hang megváltoztatásához pedig felhasználható a keverő összes funkciója és effektje. A Multi I/O szekció független csatornaválasztóval rendelkezik, így a külső effektek a Beat FX-től külön is használhatók, így a DJM-A9 valódi küldési képességeket biztosít. Ez azt jelenti, hogy az effektezett hangot egy külső egységről, például egy RMX-1000-ről vagy egy delay pedálról egy külön csatornára irányíthatod.

Kettős független fejhallgató kimenet és booth EQ

Csatlakoztasd fejhallgatódat egy másik DJ-vel egy időben, és élvezd ki, hogy bármelyik csatornát figyelemmel követheted. Az egyes fejhallgatókészletekhez tartozó külön billentyűk, hangerőszabályzók és keverőegyensúly gombok révén 2 DJ könnyen felveheti a számokat a váltások és az egymás melletti szettek során. Ráadásul a 2 sávos fülke EQ-val megváltoztathatod a magas és alacsony frekvenciákat, hogy kiegészítsd a master kimenetet, és a fülkében uralkodó hangulatot a táncparketten uralkodó érzéshez igazítsd.


Támogatás a vadonatúj Stagehand alkalmazáshoz és a beépített Sound Check funkcióhoz

A DJM-A9 kompatibilis a Stagehanddal, amely az iparág első PRO DJ LINK távfelügyeleti alkalmazása a Dj-t segítő csapatok számára. A (külön megvásárolható) LAN-routeren keresztül a keverőhöz vezeték nélkül csatlakoztatott iPad segítségével, a hangmérnök szemmel tarthatja például a szintmérőket és a DJ által használt keverővezérlőket, így könnyebben maximalizálhatja a hangrendszer beállításait és futtathatja a hangrendszert.

Egyéb jellemzők

  • Rekordbox és Serato DJ Pro támogatás
    Válaszd ki kedvenc DJ szoftvered a DJM-A9-hez, amely támogatja a Rekordbox és a Serato DJ Pro DVS funkcióit. (A Serato DJ Pro használatához licencet vagy előfizetést kell vásárolnod.)
  • DJM-REC alkalmazás támogatása a megbízható felvétel készítéshez
    Könnyen rögzítheted fellépéseid a DJM-REC segítségével (iOS/Android rendszerhez). Ezzel a praktikus alkalmazással megoszthatod mixeid olyan platformokon, mint a Mixcloud, és valós időben streamelhetsz például Twitch-en.
  • Zárható tápkábel
    Nyugodtabb lehetsz abban a tudatban, hogy a zárható tápkábel mindig a helyén marad, még akkor is, ha véletlen meghúzod, miközben más eszközt csatlakoztatsz vagy leválasztasz a keverőről.
  • Videó- és világítási alkalmazások támogatása: A ShowKontrol és az ingyenes PRO DJ LINK Bridge alkalmazás támogatásával a DJ-k, a rendezvényproducerek, a világítástervezők, az LJ-k, a videókészítők és a VJ-k magabiztosan hozhatnak létre hang- és képi koordinációt, és olyan műsorokat hozhatnak létre, amelyek lenyűgözik a közönséget.