A Thievery Corporation Eric Hilton és Rob Garza ikonikus duója. A washingtoni kettős zenéje gyakran olyan, mint egy utazás a világ körül, hiszen elektronikus zenéjükbe szívesen kevernek olyan tradicionális stílusokat is, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy éppen a trip hop. A formáció eddig háromszor táncoltatta meg a Budapest Parkot, most pedig július 14-én ismét visszatérnek a Live Nation és a Budapest Park szervezésében. 

A Thievery Corporation zenei világa olyan színes, mint maga Bábel lehetett: Eric Hilton és Rob Garza még a ’90-es évek derekán kezdtek el együtt zenét írni, amikor a mára már kultikussá vált Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek Washingtonban. A közös pont a klubélet szeretetén túl a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongásuk volt, amelynek köszönhetően elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával és megalapították a klub nevét viselő kiadót is. Így születtek a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey single-ök, majd a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló lemezük, amelyet hamar megszeretett a közönség az újszerű, műfaji sokszínűsége miatt és meghódították vele a downtempo szerelmeseit.

A Thievery Corporation az elmúlt közel két évtizedben eddig megjelent 10 nagylemezén bátran kalandozott a világ zenéi között, bevállalva akár a pszichedelikus rockot is, vagy megidézve a brazil hagyományú bossa novát, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg. A duó eddig háromszor játszott a Budapest Parkban, most pedig ismét visszatérnek sokszínű slágereikkel július 14-én. 

A koncertre a jegyértékesítés már megkezdődött. Jegyek kaphatók a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

Esemény: https://www.facebook.com/events/364989136445899