A Telekom Electronic Beats által harmadik alkalommal kiírt pályázat kétségtelenül az egyik, ha nem a legnagyobb megmérettetés a zenei producerek számára. A SZELEKTOR idén már négy kategóriában (pop-, klub-, kísérleti zene és short video) várta a műveket. A március 10-i végső leadási határidőig összesen 1112 pályázat érkezett, ami az eddigi legnagyobb szám.

A legtöbben a klub kategóriában indultak, ezt követte a pop, majd pedig a kísérleti zenei és a videó kategória. És, hogy hány évesek voltak az indulók? A statisztikák alapján úgy tűnik, hogy producerkedni bármelyik életszakaszban lehet. Ugyanis a legfiatalabb induló 11, míg a legidősebb 72 éves volt. Egyébként 28 évesből volt a legtöbb induló, számuk a 60-at is meghaladta.

A Szelektor a hazai producerek munkáit várta, és minden megyéből érkeztek be pályaművek – kivétel nélkül. Nem túl nagy meglepetésre Budapestről érkezett a legtöbb zene, de a határon túlról – mint például Szabadka, Kolozsvár, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Komárom, Kézdivásárhely, Nagyvárad és Dunaszerdahely – is jöttek zenék. De például Moszkva, Grenoble, London, New York, Moszkva és a chilei Vina Del Mar is képviseltette magát.

A zsúritagok pedig közben lázasan értékelik a beérkezett zenéket, a hírek szerint májusban már meg is érkezik a tripla válogatáslemez a nyertes indulók szerzeményeivel.

Bővebb infót EZEN a linket találtok, hamarosan pedig friss hírekkel jelentkezünk!