pepita egy két színből álló mintázat, sakktáblaszerű szövetminta: egy fekete és egy fehér (illetve egy világos és egy sötétebb szín) szabályosan ismétlődő kombinációja. Ezt a nevet viselte a Hungaroton lemezkiadó egyik könnyűzenei labelje 1971-től. A névre sokan emlékezhetnek még a korabeli vinyl-ek címkéjéről. Ez volt a hazai lemezgyártás aranykora.

Több, mint 50 év telt el azóta. A Pepita pedig ismét visszatért a porondra! A jellegzetes mintázat megmaradt, a zenei irányvonal a kortárs elektronikus zenei irányzatokra fókuszál. Pont olyan széles spektrumon, ahogyan anno a lemezkiadó is tette.

A primate.hu által útjára indított Pepita első bulijára januárban került sor a belváros legintimebb hangulatú pincéjében, az Edithben. A soron következő esemény időpontja május 10., helyszíne pedig a nyolcadik kerület egyik legautentikusabb klubjaként aposztrofált közösségi tér, a Gólya.

És, hogy mire számíthatunk zeneileg? Az első taktusok 22:00-kor fognak felcsendülni. Vladislow live act-je élő, impovizált és full analóg lesz. Őt követi majd Fanyarka house szettje, csipetnyi gettós beütéssel. Éjféltől lép színpadra a budapesti éjszaka legszerethetőbb dj párosa, Tolo & Falcao. Míg a hajnali órákban AESZTETIK & Ben Dover négykezes b2b produkciója során maximális energiaszintre és karneváli hangulatra számítsatok a techno és hardgroove oltárán!

Elővételes belépőket a cooltix-en és a resident advisor-on is be tudtok szerezni, de a helyszínen is lesz jegyértékesítés!
Kevert stílusok, hajnalig tartó dizsi. Benne vagytok?

Esemény: https://www.facebook.com/events/395042243483876
Jegyek: https://cooltix.hu/event/6634db71e40f8801d4b73c06