A nyugdíjasotthonokban általában elég egyhangúan telnek a mindennapok. A  belga Gent városa mellett található „De Liberty” nevű intézményben azonban ritkán lehet unatkozni. Legutóbb ugyanis egy Boiler Room-szerű bulit hoztak tető alá az otthonban!

Az eseményről készült videó azután kezdett el virálisan terjedni, amikor a brit Defected Records kiadó megosztott egy rövid bejátszást a nyugdíjasotthonban tomboló lakókról. Az intézmény Facebook-oldala sem hagyhatta szó nélkül a történteket:

„A De Liberty” idősotthon lakói nagyon izgatottak, hogy ilyen sokan látták már a videót. A klipre érkező pozitív reakciók nagy örömmel töltik el őket. Köszönjük! Hiszünk a lenyugvó nap erejében. Az ilyen projektek tartanak bennünket igazán fiatalon! Foglalkozunk tánccal, zenével, street arttal, divattal (egyébként saját divatkollekciónk is van). Várunk szeretettel mindenkit! Üdvözlet Belgiumból.

A szenior Boiler Room ötlete Sielke Defloo zeneterapeutától származik, aki barátjával, Jeron Truijensszel együtt készített egy zenét a nyugdíjasotthonból származó hangokkal. „A hangokat a gondozási központban rögzítették. Az ütem abból áll, hogy Myriam rákopogtat az ülésére, egy másik lakó pedig a rollátor hangjait hívja segítségül.” – magyarázza Defloo.

A zene már a Spotify-on is elérhető. Íme: