Pop-, klub- és kísérleti zenei műfajban összesen 34 zene jelenik meg május 24-én, és idén először videó kategóriában is várták a pályaműveket.

A koronavírus-járvány idején még egy, a bezártságra adott felszabadító válaszként indult, mára a harmadik köréig jutott el a SZELEKTOR, a Telekom Electronic Beats projektje, amiben az ország legizgalmasabb zenéinek keresésre indultak. Idén már több mint 1000 dal érkezett be a felhívásra – idén először ráadásul rövid videókkal is lehetett nevezni, ezek a vizuálok kísérik majd a kiadványokat a streaming felületeken. 

Az elbírálásban (a zsűrizésről videó itt) ezúttal a Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vett popzenei kategóriában az üstökösként feltört Дeva, Kun Bálint a Carson Comából, a színész-énekes Miller Dávid, a beérkezett klubzenéket Sobek, Technokool és Sikztah értékelték, a határokon átívelő, kísérletezőbb darabokat pedig az Exiles kiadó képviseletében Kolbenheyer Erik (Exiles), Iamyank és a 2022-es válogatásról mára a zsűrikanapéra katapultált Emcsi. A videó kategória zsűrije a tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora, Besnyő Dániel, és Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője volt.

A három zsánerben idén is három lemez születik majd, amik újfent azt igazolják: a magyar zenei utánpótlás messzemenőleg túlmutat azon, mint amit a kereskedelmi rádiók zeneszerkesztői elénk raknak. A lista nullkilométeres alkotókat, a saját hangjukat kereső vagy már meg is találó underground karaktereket, és néhány rutinosabb producert is tartalmaz, így tapadva össze egy igazán színes egyveleggé.

Nyertesek:

POP
laurie. – Kisasszony
Sisal – Pereg
Jules War – Transparent Blue
Kata Kozma – I know what I want (sped up version)
Cold Contrast – Outland
kkoneko – in the mirror
Irina – ki tudja ez melyik kerület (FŐDÍJ!)
Ani Maxima – buda:'(pest
Csinszka – Black Cat
Rejico – Caiman of the Danube
Fllozz – Sick Ride

CLUB
klpflrtpr – Ethereal
falmi – selyem
Blzs – 24o2
Sonic Rain – Feel It
Börder Cöntröl – Aladin GSM
Nobody94 – No Sleep
Nicolaus Made – Structural Evil
Slym – Upstream
bagocs – szintézis
Modul aka Mango – Ping – Pong
yorgos – I Need
+ Dominimál – Sajt

XPERI
yibai – Tidal Lock
haiori – waking season
Richee – Panidjili
6red(savedata) – NOVSXL
Bizmuth – Koncentrik
dipteran – Mergáb báb
Shum – Köki termál
Voiwode – Hydrated Amorphous Form
Szende – spectre
LA- – Credilum
Kokum – The Deepest Reality It Is True

VIDEÓ
Deli Baal – Neurogenesis
Edőcs Zsófi – Sundown / Waves / Trip / Mosquitoes / Diszkótánc
zed zara – Untitled
Atos – Breath

Különdíjasaink pedig:
Focusrite: kkoneko
Novation: Falmi
IK Multimedia: yibai
HOTS: Csinszka
Sziget: laurie.
Artisjus: Jules War
Kolorádó fesztivál: Yorgos
WMMusicDistribution: laurie.
INOTA Fesztivál: Lovász Ákos
KERET: Csinszka

A válogatásnak két bónusz dallal terít meg a Telekom Electronic Beats: a Beton.Hofi legutóbbi lemezét is jegyző ANUBII$ Szlimmy-t, Jules War-t és Tildae-t felsorakoztató dala, illetve Beatrick Laurie-t, Patakit és a Kizzaping69 alteregóval rappelő Beton.Hofit szerepeltető afro stílusgyakorlata teljes meglepetésként érte a csapatot, akik végül arra a döntésre jutottak, hogy a többi indulóval szemben nem lenne fair két ilyen profi produkciót versenyeztetni, ezért ezeket a dalokat külön, a válogatástól függetlenül is megjelentették: ITT HALLGATHATÓK!