Kategóriák: Hazai pálya

Saját EP-t adott ki Akos Wex, az Airsound Records feje

Ha új hónap, akkor új Airsound Records megjelenés! Ez hazánk egyik legsikeresebb, kizárólag techno-ra fókuszáló kiadójának receptje. Az Airsound Records az észak-nyugatmagyarországi régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. A 2015-ben alapított label célja kettős. Lehetőséget ad egyrészt a környék, illetve hazánk ambiciózus, illetve már komoly rangot szerző producereinek, de a feltörekvő nemzetközi előadók számára is teret ad.

Ma jelent meg a kiadó nyolcvannegyedik megjelenése a sorban. A friss release abból a szempontból különleges, hogy ezúttal maga a label boss, Akos Wex legújabb zenéi közül válogat, két remix-szel is megspékelve.

Akos Wex már egészen fiatalon magába szívta a techno szeretetét a soproni elektronikus zenei rendezvények vendégeként, de rendszeresen megfordult a legendás fertődi Graffity City-ben is. Nemsokára ő maga is elkezdett DJ-zni, majd saját zenéket írni. Miután egyre nagyobb sikereket ért el producerként, Sikztah vette a szárnyai alá, azóta pedig bejárta már hazánk szinte összes jelentős szórakozóhelyét és fesztiválját: Corvin Club, Arzenál (Budapest), The Etiket, Dumdum (Győr), Amper Klub (Pécs), Sunder Club (Szeged), valamint a Sziget Fesztivál. Több alkalommal zenélt már külföldi – igazán nagy hírű – klubokban is: Berlin (R19), Saarbrücken (Mauerpfeiffer), Grelle Forelle (Bécs). 2018-ban jelent meg első albuma, amit előtte és utána is számos EP követett olyan nagynevű kiadók gondozásában, mint például a Sutter Cane-vezette Driving Forces, vagy éppen a szintén hazai illetőságű Rawflex.

A friss EP mindegyik megjelenése kiválóan példázza a kiadóra oly jellemző sötét, ipari, már-már túlvilági hangzásvilágot. Nekem egyébként a CE-3 a kedvencem. De úgy tűnik nem csak nekem, a kiadványra ugyanis éppen ennek a szerzeménynek került fel két remix változata is, mégpedig Linear System és BRÄLLE tolmácsolásában. Ez utóbbi track hallható Amelie Lens legújabb podcastjében is!

A nemzetközi szakma is jól fogadta a megjelenést, számos feedback érkezett olyan nevektől, mint például Richie Hawtin, Dax J, Slam, Cristian Varela, Amelie Lens, Sam Paganini, Dubfire és Tommy Four Seven.

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

3 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

3 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

3 nap ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

6 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

6 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

1 hét ago