Kategóriák: Hazai pálya

Matt Klear egyre hangosabb nemzetközi sikereket ér el

Árgus szemekkel figyeljük a hazai producerek nemzetközi visszhagnjait. Nagy örömünkre szép számmal akadnak ilyenek. Ilyen például Matt Klear is, akinek nevével egyre többször találkozunk a lejátszásokat és megjelenéseket böngészve.

Matt Klear 14 éve foglalkozik zenével és 16 éves kora óta ír elektronikus zenét. A Used Disco formáció tagjaként került először a köztudatba, három évig volt a budapesti Tesla.klub rezidense, később pedig megfordult a legtöbb hazai klubban és a Balaton Sound-on is fellépett több alkalommal. 2019-ben lehetőséget kapott a Defected Croatia-n, ahol a nemzetközi house szcéna élmezőnyével (Masters At Work, MK, Dennis Ferrer, Eats Everything, Sam Divine) osztozhatott a pulton. Az ezt követő évben kivált a Used Disco-ból, innentől kezdve arra törekedett, hogy kialakítsa 100%-ban önazonos hangzását. Stílusát a korai house szerzemények, az angol elektronikus zenei underground, valamint a breakbeat és a garage fúziója fedi le. Az elmúlt évben egyre nagyobb produceri sikereket ért el. Vezette már a Beatport Top 100 Electronica Hype chartot, valamint az Electronica Top Ten Releases-t is. Májusban pedig a Zana című szerzeménye tanyázott a Beatport Electronica Top 10-es listáján.

A szerzemény Nick Warren tetszését is elnyerte, aki a Buenos Aires-i Mandarin Parkban játszotta le a Zana Kastien Remixét, Matt Klear Yes című track-jét pedig a prágai közönség hallhatta Catz ‘N Dogz tolmácsolásában.

A lengyel duó olyannyira a magáénak érzi Matt Klear hangzásvilágát, hogy legközelebb megjelenő kislemeze egyenesen a páros által életrehívott Pets Recordings gondozásában fog hamarosan napvilágot látni. És ez már a sokadik nemzetközi release lesz, ugyanis Matt Klear számos szerzeményt hozott már össze a 2005-ben Normal H által alapított londoni label, a Stripped Recordings cimkéje alatt,

Június 3-án pedig egy finom elektronikával átitatott, epikus felütésű remixe (amit Julian Koerndl – Messiah című originaljához írt) fog megjelenni a szintén londoni Somatic Records gondozása alatt. És az általa alapított Klear Records alatt is kijött már számos zenéje.

Zajlanak az események Matt Klear körül, ami egyáltalán nem meglepő, ha jobban megismerkedünk a munkásságával. Finom elektronikával átitatott szerzeményeit gyakran színesíti tört darabokkal (Euphoria), kellő mélységekbe kalauzolva a hallgatóságot. Hogy aztán néhány pillanattal odébb egy sokkal eufórikusabb (You and I), már-már trance-be hajló dallamvilág (Distance) ejtsen extázis közeli állapotba (Mind, Zana). A napsütéses idő beköszöntével könnyen tudunk azonosulni azokkal a house orientált bombákkal, amelyek bármelyik buli csúcspontjában hatalmasat szólnak és ilyenek a zongorafutomokkal, fülbemászó vokállal és könnyed nyári dallamokkal operáló trackekek (The Light) is.

Mindeközben Matt Klear bejutott a Petőfi Rádió által indított DJ-tehetségkutató 60 legjobb kiválasztottja közé, júliusban pedig az is ki fog derülni, hogy helyet kap-e az első tízben. 

Matt Klear zenéit a kifinomult és a könnyedebb hangzás kedvelői is a magukénak érezhetik. Ha így folytatja képes lehet a legnagyobb kiadóknál megjelenve egy igazi klubhimnusszal is előrukkolni. Rajta tartjuk a szemünket!

Instagram: https://www.instagram.com/matt.klear
Beatport: https://www.beatport.com/artist/matt-klear/872443
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7wcXI77PpwbiF8dKire7bS?si=x5AKRMBQSTGOk0FO4ze

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

10 zene, ami idén már 20 éves!

Május 1-én volt 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A kerek évforduló alkalmából…

2 nap ago

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

2 nap ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

3 nap ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

5 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

5 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

6 nap ago