Kategóriák: Programajánló

Zanias-szal erősít tovább a Body/Cult Budapesten

A nyárvégi mátrai debütálás után tovább gördül a Body/Cult hengere, amely legfőképp a hazai industiral, EBM és synth vonalról érkező közönséget célozza meg, méghozzá egy jó adag techno-orientált csavarral.

A Fekete Zaj után most az ausztrál születésű, de berlini illetőségű, csodálatos hangú énekesnőt, Zanias-t látják vendégül, aki az érzelmi katarzis nagymestereként érkezik az Analog Music Hall-ba, s aki legutóbbi, Unearthed című albumán techno hatásokat kever post-punkkal, mindezt fülbemászóan dallamos szintetizátorokkal és a jól ismert, erőteljes hangjával fűszerezve.

Zanias egyébként többször vendégeskedett már a HÖR-ben, közös zenét jegyez I Hate Models-szel és ő a Fleisch kollektíva egyik tartóoszlopa is. Nem mellesleg pedig a Linea Aspera és a Keluar másik fele is, amely utóbbit a Schwefelgelbből ismert Sid Lamarral visz közösen.

Az este másik nagy dobása a Black Nail Cabaret, akik a hazai pop noir legizgalmasabb exportcikkei, akik jelmezekkel, BDSM erotikával, sötét harmóniákkal és izgalmas elektronikával fűszerezik önmagában is sajátos hangzásukat. A Black Nail Cabaret a zenét és a művészetet a költészettel ötvözve egyesíti a fényt a sötétséggel, a szépséget az erőszakkal és a felkavaró művészetet a buja harmóniákkal. A duót a magas esztétikai normáknak megfelelően ábrázolt szexuális provokáció emeli még feljebb a műfajhoz tartozó előadók közül.

A koncertek mellett pedig live act-ek és DJ szettek is lesznek. Ott lesz Man + Machine, aki a hazai EBM és post-punk elsőszámú hídját jelenti a techno irányából, nem mellesleg pedig az esti egyik házigazdája is. De ott lesz a BRVTAL kiadó egyik alapítója, DJ Syncbutton is, valamint az Exiles kiadótól Mike Nylons, valamint a Raveyard kötelékéből Rekatze is.

A helyszín pedig az Analog Music Hall, az esemény pedig egy különleges kísérlet lesz arra, hogy Berlin, London és Tbilisi után Budapesten is meghonosítsák a technóval kevert EBM és post-punk estéket.

Jegyek és esemény: https://www.facebook.com/events/1947761478742936

 

Sajtokozlemeny

Legfrissebb posztok

8 éves fiú fog jövő kedden dj-zni a Pavilonban!

Igazán különleges élményben lehet része Budapesten annak, aki ellátogat jövő kedden a Nehru-part egyik legfelkapottabb…

31 perc ago

Emberrablók támadták meg Brazíliában Hot Since 82-t

Hot Since 82 nem fogja egyhamar elfelejteni a legutóbbi brazil turnéját. Annyira megviselték a történtek,…

4 óra ago

10 zene, ami idén már 20 éves!

Május 1-én volt 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A kerek évforduló alkalmából…

3 nap ago

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

3 nap ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

4 nap ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

7 nap ago