Kategóriák: Hírek

Anfisa Letyago új zenéje kísértetiesen hasonlít egy három évvel ezelőtti techno megjelenésre

Anfisa Letyago személyében egy újabb roppant népszerűségnek örvendő hölgyet üdvözölhetünk, aki egészen rövid idő alatt küzdötte fel magát a legjelentősebb fesztiválok nagyszínpadára. A Nina Kraviz-hez hasonlóan szibériai származású, ám Deborah De Luca-val egyetemben Nápolyban székelő djane a napokban adta ki kiadta legújabb EP-jét. A „Rosso Profondo” címet viselő megjelenés igazán ropogósra sikerült. De miért tűnhet úgy, mintha már hallottuk volna valahol? Különösen az olasz nyelvű vokál lehet ismerős. Az olasz soundwall.it portál foglalkozott először a kérdéssel. Szerintük ugyanis Anfisa Letyago új zenéje nem más, mint Donato Dozzy és Anna Caragnano ikonikus „Parola” átdolgozásának a koppintása.

Dozzy azt állítja, hogy Letyago énekhangja és Anna Caragnano vokálja (ami egyébként egy 2019-es release, tehát viszonylag kis idő telt el a két megjelenés között) túlságosan hasonlít ahhoz, hogy véletlen legyen.  Dozzy azt nyilatkozta a Resident Advisor-nak, hogy „lát hasonlóságot” a két track között, majd így folytatta: a fő probléma itt nem az, hogy ez plágium-e vagy sem (valószínűleg nem), hanem az a tendencia, miszerint mostanában egyre több producer egyszerűen csak lemásolja mások ötleteit, ahelyett, hogy valami újjal próbálkoznának. Ennél sokkal kreatívabb attitűdöt szeretnék elvárni mindenkitől.”

Anfisa Letyago-t teljesen letaglózták a vádak, szerinte azok ugyanis teljességgel alaptalanok. „Nagyon meglepődtem, amikor elolvastam a soundwall cikkét. Szerintük ugyanis „kirívó módon másoltam” egy zenét, de ez a feltételezés hamis. A két track egy csomó mindenben különbözik egymástól a szöveget, ütemet és dallamot illetően is.”

Anfisa Letyago még soha nem zenélt Magyarországon. De ez hamarosan változni fog, hiszen november 26-án a Cinema Hall-ban fog bemutatkozni a hazai publikum előtt.

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

3 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

3 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

3 nap ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

6 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

6 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

7 nap ago