Kategóriák: Programajánló

Júniusban ismét techno zenétől lesz hangos a Cruisin fedélzete!

Hihetetlen, de mégis igaz. A 2023-as év ugyanis azt is jelenti, hogy immáron tizedik szezonját kezdi meg a Cruisin, a hajós bulik specialistája. A sorozat 2014-ben kezdte meg működését, azóta pedig sok víz lefolyt a Dunán – mondhatjuk stílszerűen. A techno zene térnyerésének okán a Cruisin fedélzetén is egyre nagyobb szerephez jutott a stílus és ez idén sem lesz másképp. Bár a fő csapásirány továbbra is a house és annak válfajai (melodic, micro stb), de a magasabb BPM-számok kedvelői sem maradnak minőségi zene nélkül. A Cruisin 2023-as techno szeánszán két headlinert is köszönthetünk. Egy állandó visszatérőnek számító közönségkedvencet és egy olyan női lemezlovast, akinek zenéit a stílus etalonjának számító Drumcode hozza napvilágra. 

Juliet Fox szélsebes tempóban halad egyre magasabbra és hódítja meg a legnevesebb fesztiválok és klubok pultjait szerte a világon. Az általa prezentált hipnotikus elemekkel teletűzdelt „főműsoridős” techno mindenhol utat tört magának az elmúlt néhány évben. Nem csak DJ-ként állja meg a helyét, produceri munkásságának napjaink legjelentősebb kiadói adnak teret – mint péládul az Adam Beyer vezette Drumcode, a Reiner Zonneveld-által irányított Filth On Acid, vagy éppen a Coyu nevéhez köthető Suara. Spotify csatornáján lassan tízmillió lejátszásnál tart már a számláló. Juliet Fox zenéi ugyanis egyből felismerhető, sajátos karakterisztikával rendelkeznek. Örökös kísérletezés és masszív bassline jellemzi a munkásságát, amihez a londoni származású, ám napjainkban Berlinben székelő djane a saját énekhangját adja. Ez által kerülnek teljesen egyedi csomagolásba a zenéi. Juliet Fox csillapíthatatlan tudásszomjjal rendelkezik a producerkedést illetően, berlini stúdiójában folyamatosan csiszolja a képességeit. A zeneíráshoz szintetizátorok és hardverek hangját veszi segítségül. 2020-ban elérkezettnek látta az időt, hogy saját kiadót alapítson. A TREGAMBE által végre teljesen önmaga lehetett, a kiadó jelenti számára a kompromisszumoktól mentes zeneírást, ahol minden zene pontosan olyan lehet, amilyennek ő szeretné. Mindeközben ráadásul újra kiélheti a képzőművészeti hajlamait, hiszen Juliet készítette az összes eddigi megjelenés grafikáját.

Egészen biztosak lehetünk benne, hogy sokak számára Jay Lumen jelenti a hívószót a Cruisin 2023-es techno szeánszára, népszerűsége itthon a nemzetközi sztárokéval vetekszik. Nem lesz számára ismeretlen a hajó, hiszen több alkalommal is zenélt már a Cruisin fedélzetén. 2019-ben pedig még a legjelentősebb nemzetközi elektronikus zenei magazin is felfigyelt rá. Jay Lumen ugyanis az első hazai előadó, aki teljes videós szettel szerepel a Mixmag-nél, a Cruisin pedig az első ilyen hazai rendezvény. Jay Lumen-t nem véletlenül aposztrofálják sokan úttörőnek, hiszen számtalan áttörhetetlennek hitt falat döntött már le munkásságával. Legyen szó telített turné naptáráról, vagy produceri sikereiről, melyet megszámlálhatatlan No.1 és Top10-es kislemez övez. Nincs még egy hazai techno előadó, aki ennyiszer utazta volna már körbe a Földet a fellépések során.

CVRDWELL 13 évesen sajátította el a DJ-zést, több mint két évtizeddel ezelőtt. Azóta pedig megkerülhetetlen szereplője lett az éjszakáknak, számos esemény szervezése fűződik a nevéhez. Fiatal kora óta foglalkozik zeneírással is, live fellépései alkalmából gyakran kizárólag analóg eszközöket használ, improvizatív módon. „AZ év hazai DJ-je” kategóriában 2021-ben és 2022-ben is dobogós helyen végzett a Primate.hu közönségszavazásán. 

A felvezetésről pedig az a Thirsty Eyes fog gondoskodni, aki már a kezdetek óta biztos kézzel irányít a hajó dj-pultjában, és akit korábban az Yvel & Tristan páros egyik tagjaként ismerhettünk meg.

A jegyek értékesítése megkezdődött. Nem érdemes sokáig halogatni a vásárlást, ugyanis a Cruisin limitált befogadóképessége miatt szinte garantált az állandó teltház. És az előrejelzések alapján most sem lesz ez másképp!

Esemény:https://fb.me/e/6KDGyzkwU
Jegyek: jegyl.ink/CRUISIN-TECHNO-0624

Sajtokozlemeny

Legfrissebb posztok

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

10 óra ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

20 óra ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

2 nap ago

Itt egy videó, ami bemutatja a The Prodigy által felhasznált összes sample eredetijét!

A „The Samples: The Prodigy Marathon – Albums Edition” elnevezésű YouTube-videó a zenekar teljes diszkográfiáját…

2 nap ago

Sept új projektjében a zene és a festészet összefonódása segít a pillanatok megélésében

Sept az egyik legismertebb lengyel dj / producer. Tavaly az INOTA Fesztiválon is színpadra lépett.…

3 nap ago

„Boiler Room” partit szerveztek egy nyugdíjasotthonban

A nyugdíjasotthonokban általában elég egyhangúan telnek a mindennapok. A  belga Gent városa mellett található "De…

5 nap ago