Kategóriák: Programajánló

Pénteken a Gólyában debütál a Pepita

pepita egy két színből álló mintázat, sakktáblaszerű szövetminta: egy fekete és egy fehér (illetve egy világos és egy sötétebb szín) szabályosan ismétlődő kombinációja. Ezt a nevet viselte a Hungaroton lemezkiadó egyik könnyűzenei labelje 1971-től. A névre sokan emlékezhetnek még a korabeli vinyl-ek címkéjéről. Ez volt a hazai lemezgyártás aranykora.

Több, mint 50 év telt el azóta. A Pepita pedig ismét visszatért a porondra! A jellegzetes mintázat megmaradt, a zenei irányvonal a kortárs elektronikus zenei irányzatokra fókuszál. Pont olyan széles spektrumon, ahogyan anno a lemezkiadó is tette.

A primate.hu által útjára indított Pepita első bulijára januárban került sor a belváros legintimebb hangulatú pincéjében, az Edithben. A soron következő esemény időpontja május 10., helyszíne pedig a nyolcadik kerület egyik legautentikusabb klubjaként aposztrofált közösségi tér, a Gólya.

És, hogy mire számíthatunk zeneileg? Az első taktusok 22:00-kor fognak felcsendülni. Vladislow live act-je élő, impovizált és full analóg lesz. Őt követi majd Fanyarka house szettje, csipetnyi gettós beütéssel. Éjféltől lép színpadra a budapesti éjszaka legszerethetőbb dj párosa, Tolo & Falcao. Míg a hajnali órákban AESZTETIK & Ben Dover négykezes b2b produkciója során maximális energiaszintre és karneváli hangulatra számítsatok a techno és hardgroove oltárán!

Elővételes belépőket a cooltix-en és a resident advisor-on is be tudtok szerezni, de a helyszínen is lesz jegyértékesítés!
Kevert stílusok, hajnalig tartó dizsi. Benne vagytok?

Esemény: https://www.facebook.com/events/395042243483876
Jegyek: https://cooltix.hu/event/6634db71e40f8801d4b73c06

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

2 nap ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

2 nap ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

2 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

4 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

4 nap ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

5 nap ago