Kategóriák: Hazai pálya

A MAF TV vendégei voltak: Toro Lomo

A nemrégiben újra indult MAF TV legújabb adásában ezúttal egy hazai dj páros érkezett vendégségbe. Igazán változatos szettet pakoltak, volt benne egy csipetnyi dub, funky, acid house, de a fő csapásirány a minimal.

Tomi és Roli (ebből már nem nehéz kitalálni, honnan kapta nevét a formáció) nevéhez fűződik a Deep’n Dive nevű kollektíva életre hívása. A dj-zés mellett zeneírással, rendezvényszervezéssel is foglalkoznak, és egyre nagyobb figyelmet kap a kiadó is, amit a covid ideje alatt indítottak és már a nyolcadik megjelenésükön vannak túl – bemutatva a house széles spektrumát, minden zsánerből egy csipetnyit. A kiadó egy igazi szerelemprojekt számukra. A csapatot egyébként összesen hárman alkotják. Manó foglalkozik a mastereléssel.

Az első bulit a hármashatárhegyi fakilátón csinálták, ami annyira jól sikerült, hogy a folytatás egyből adta magát! A fő zászlóshajónak számító Deep’n Dive mellett elindítottak egy kisebb léptékű sorozatot, a Fresh’n Juicy-t. A különbség a méretben és technikai részletekben (hang és fény) rejlik. Elég jól értenek ezekhez, a Bánkitón és a Gólem Fesztiválon például ők feleltek 1-1 színpad teljes kialakításáért. Fő budapesti bázisok: Pavilon és Viadukt.

Jövőbeli terveik között szerepel külföldi bookingok intézése, a kiadó szintjén pedig tovább folytatni az eddig megkezdett irányvonalat. Szeretnének még több teret adni a náluk megjelent zenészeknek.

Arra a kérdésre viszont nem nagyon tudtak határozott választ adni, hogy mit csináltak volna másképp. Nagyon jól tudnak érvelni és vitatkozni egymás között. Éppen ezért szerencsés, hogy hárman vannak, mindig érvényesülhet a többség akarata.

A feltörekvő fiataloknak pedig azt, üzenik, hogy „hallgassuk meg egymást, segítsük egymást kölncsönösen!”

 

 

 

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

2 nap ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

2 nap ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

2 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

4 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

4 nap ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

5 nap ago