Kategóriák: Programajánló

Új rendezvénysorozatnak ad otthont a Secret Room, ahol a producereké a főszerep

Napjainkban a magyar zenei kultúra megkerülhetetlen irányvonala az elektronikus zene, melynek szép számmal akadnak előadói. A közönség első sorban a lemezlovasok nevét, munkáját ismeri, ám érdemes odafigyelni a hazai producer szcénára is, hiszen ők azok, akik hihetetlen nemzetközi sikerekkel öregbítik hazánk jóhírét. A feltörekvő tehetségek bemutatásának havonta egyszer a Secret Room ad otthont.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a magyar producerek nagyobb figyelmet kapjanak az itthoni elektronikus zenei színtéren. Támogatást nyújtani abban, hogy jobban megismerje őket a magyar közönség.„ – Nyilatkozta az esemény megálmodója a Heaven INC. duó.

Rögtön az első alkalommal izgalmas zenei csemegéket hallhatunk. Itt lesz például A Madcity oszlopos tagja Bakonyi Bálint HiBoo, aki live act produkcióval készül Miller Dáviddal (RTL Reggeli, X-Faktor) kiegészülve. Meghívást kapott a line up-ba az AFFKT, Rick Pier O’Neil, Chris Fortier által hírdetett remix versekenyek abszolút győztese, Topa Ferenc SNYL, valamint a Beatport top 100-as listáját több ízben meghódító NoNameLeft.

A kezdeményezés ugyan nem újkeletű, ám kis hazánkban klubest formájában mindenképpen egyedülállónak mondható. Az esemény megálmodója a Heaven INC. duó, akik ez év első felében robbantak be ezzel a formációval a köztudatba, rögtön a Rafael Cerato kiadójánál a Suah Records gondozásában, valamint a török TechnoAirlines-nál. Zenéik a „Believe in me”, és a „The way of life” hetek óta előkelő helyet foglal el a Beatport techno peak trackjei között. Rendszeres fellépői a bécsi éjszakai életnek, egyre több a határontúli megkeresések száma is, és hamarosan neves külföldi fesztiválok line up-jában is találkozhatunk a nevükkel. Dorothy T. és Monogramm a dinamikus melodic house, a progressive ütemek és a dallamos deephouse beat-ek világában barangol.
Hamarosan megjelenő EP-jükről pedig a soundcloud oldalukon kaphattok egy kis ízelítőt.

HiBoo prominens alakja a hazai elekronikus zenei szcénának, hiszen már több mint negyed évszázada ontja magából a dallamokat. Ő maga ghost producerként is tevékenykedik, iskolája a Producer School pedig számos tehetségnek indította el a zenei pályafutását, mint páldául a Nonameleft formáció is, akik időközben óriási nemzetközi sikereket értek el. HiBoo több tanitványával is együtt dolgozik, azonban most Miller Dáviddal karöltve lépnek színpadra, a közös live act produkciójuk kapcsán. Dávid sokoldalú előadó, színész, énekes, és műsorvezető… Jelenleg több melodic techno projektekben is közreműködik, valamint a közelmúltban alakult Studio 55 nevű tech-house zenekar frontembere, melyet a Nonameleft srácokkal és HiBooval alapított.

A Beatport Indie Dance top10 listáján rendszeresen jelen lévő SNYL is színpadra lép ezen az estén. Korábban már beszámoltunk néhány jelentős kiadványáról, mint a ,,Slowly Drifts Away” lemezének megjelenéésről, illetve a „Sci-Fied” EP-ről melyet Jessica Zese éteri hangjával fűszereztek, és Marc DePulse és Rafael Cerato fantáziáját is megragadva egy igen színes kiadvány született. Ez utóbbi meghozta gyümölcsét, a megjelenés óta a JEAHMON platformján több SNYL remix is napvilágot látott, köztük a TouchTalk duóval közös „Cyber Culture” kislemez. Az Artessa Music eminens alakja továbbra is lelkesen vezeti a Melodic House & Indie Dance Group Hungary csoportot, mely jelenleg több mint 1000 főt számlál. Hangzásvilágát táncparkett-orientált groove-ok és fülbemászó dallamok teszik izgalmassá.

Ugyancsak emeli az est színvonalát a NoNameLeft. Eklektikus és unikális stílusú zenéik javarészt a peak time techno mellett, melodic techno, deep/minimal techno és progressive house műfajokban is kalandozik. A nemzetközi színtéren is kedvelik a magyar duó zenéit, Enrico Sangiuliano, Oliver Heldens aka HI-LO, Layton Giordani, Township Rebellion, Wehbba, Deadmau5 aka testpilot, és UMEK táskájában is, minden alkalommal ott figyel egy-egy NoNameLeft darab. Ebben az évben a hazai fellépések mellett számos külföldi buli kapcsán is felmerül majd a nevük, valamint gyakorta megfordulnak majd Berlinben is. Érdemes rákattanni a spotity oldalukra.

A Producerek Éjszakája május 26-án kiváló magyar producereket vonultat fel a Secret Room-ban. A NoNameLeft, Hiboo, Miller Dávid, SNYL és a Heaven INC. garancia a minőségi zenehallgatáshoz/szórakozásra. Érdemes korán érkezni, hogy ne maradj le egyetlen pillanatáról sem.

Facebook esemény

Misty

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

9 óra ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellőpője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

10 óra ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

14 óra ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

4 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

4 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

5 nap ago