Kategóriák: Szponzorált

Zsírégető edzésterv otthonra: közeleg a jó idő, ideje edzeni!

A karácsonykor felszedett kilók leginkább a tavasz közeledtével kezdenek egyre kevésbé kívánatossá válni. Január első két hetében a konditermekben alig lehet elférni, aztán valahogy az újévi fogadalmak is feledébe merülnek, egy-két hónap elteltével pedig mégis megjelenik a vágy: jó lenne ismét formába lendülni! A célzott edzésekkel és a helyes étrenddel 8-12 hét alatt leadhatjuk a felesleget néhány kilós túlsúly esetén, és frissen-fitten várhatjuk a bikiniszezont. Hogy melyek ezek? Mutatjuk!

Melyek a legkényesebb területek hízás szempontjából a testünkön?

Mivel mindent test más, így nehéz lenne pontos átlagot keresni, de van néhány terület a testen, ami szinte minden hölgynél kiemelt figyelmet élvez. A derék, a has, a csípő és a combok gyakran számítanak a kényes területeknek, a zsír itt könnyen foglal magának helyet, és gyakran úgy tűnhet, levakarhatatlanul ragaszkodik „viselőjéhez”. A helyi zsírégetéssel kapcsolatban sok legenda kering, viszont a leglényegesebb, hogy nem létezik. Helyi testformálás viszont igen!

Mivel minden szervezet más és más, így az azonos módon pontosan betartott edzés és étkezés is különböző eredményeket hozhat, de az biztos, hogy használ. Bármekkora kihívást jelentsen is, a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét!

Milyen edzések vannak a célzott zsírégetésre, testformálásra?

Mint azt már említettük, a helyi zsírégetés csak egy remekül hangzó reklámfogás, és ha működne, valószínűleg kevesebb aránytalanságot tapasztalnánk az emberi testen általában. Diétával és sporttal sokat tehetünk egészségünkért és alakunkért, de a testünk annál bölcsebb, minthogy engedjen holmi célzott zsírégetésnek.

Ha azt veszed észre, hogy laposabb a hasad, vagy formásabb a feneked, az csak azért van, mert jó edzéstervet követsz, és betartod a diétát: tehát a zsír kezd eltűnni a testedről, így látni engedi a fejlődő izmaidat. Hiába kezdenél neki a napi 200 felülésnek, ha nem diétázol, a zsír nem fog magától felszívódni a hasazástól. Sajnos. Azonban az Intenset zsírégető edzésterve remek kezdőpont lehet ahhoz, hogy te is formába hozd magad!

Lássuk, milyen lehetőségeid vannak nagyvonalakban:

  • kardió: pl. futás, ugrókötelezés, tánc
  • erősítő gyakorlatok: hasprés, guggolás, kitörések, súlyzós edzés
  • HIIT, avagy magas intenzitású intervalledzés
  • jóga és pilates
  • intenset

Hogyan tarthatjuk fent a megszerzett alakot?

A diétázók körében gyakran hallani, hogy nem elérni, hanem megtartani nehéz a kívánt alakot, ez pedig nem csak szóbeszéd. Nem is kell hangsúlyozni, hogy a rendszeres edzés és a helyes táplálkozás mekkora szerepet játszik mindebben. Egy életen át azonban nem lehet diétázni, hacsak ezt nem indokolja valamilyen ételérzékenység. Hacsak nem élsportolói babérokra törsz, tarts nyugodtan csalónapokat, csalóétkezéseket, hiszen ahhoz, hogy tartani tudd a formád, muszáj néha egy kicsit engedni az élvezeteknek is. És igyál elegendő tiszta vizet – minden nap! Túrázz, sétálj nagyokat, autó helyett válaszd a biciklit, lift helyett a lépcsőzést. Magyarán maradj az edzések mellett is aktív!

Borítókép: [Freepik]

Sajtokozlemeny

Legfrissebb posztok

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

2 nap ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

2 nap ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

3 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

4 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

5 nap ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

5 nap ago