Kategóriák: Hazai pálya

Denes Toth zenéit a melodic vonal legnagyobb nevei pörgetik!

Hazánk kifejezetten jól áll melodic house / techno vonalon, még nemzetközi viszonylatban is. Ez annak is betudható, hogy a stílus óriási népszerűségnek örvend idehaza, teltházas bulik sora jellemzi a dallamosabb vonal itthoni térhódítását. A hazai producerek által készített melodic szerzemények pedig rendre ott lapulnak a nemzetközi top DJ-k lemezestáskáiban, akik közül Adriatique és Innellea sem kivétel.

A svájci Adriatique duó kétségtelenül az egyik legismertebb név a piacon. A két Adrian fellépéseit a világ bármely pontján óriási hype övezi, nem véletlenül: született szelektorok, akik változatos, mégis nagyon markáns szettjeikkel teszik le a névjegyüket az európai top klubokban és fesztiválokon. Május 20-án ők nyitják a nyári szezont a Vasúttörténeti Parkban. Egy ideje pedig Denes Toth szerzeményével kergetik őrületbe a közönséget, ami már a legendás londoni Ministry of Soundban, illetve a milanoi VOLT klubban is megszólalt már. Íme a londoni felvétel:

Innellea szintén kétszemélyes csapatként indult el világhódító körútjára, azonban Michael Miethig már csak egyedül képviseli a projektet. Az általa megalkotott különleges frekvenciát olyan nagynevű kiadók közvetítik, mint az Afterlife, Innervisions, Atomnation, vagy éppen a Voltaire. Legutóbbi podcastjét az Adam Port-vezette Keinemusik számára készítette el, ahol a Radio Show 31. percének közepén csendül fel Denes Toth zenéje.

Denes Toth és Innellea kapcsolata egyre szorosabb, ebben a hónapban ugyanis két alkalommal is együtt zenélhettek. Először Máltán, majd két héttel később Budapesten is.

Denes Toth idén ünnepli pályafutásának 20 éves évfordulóját. A felvidéki származású DJ / producer hidat képez a magyar és a szlovák elektronikus zenei szcéna között. Nevéhez köthető a Moody nevű elektronikus zenei sorozat is. Fellépései a melodic house jegyében folynak, amivel már nem csak a két visegrádi ország, hanem a nemzetközi piac egyre ismertebb szereplőjévé vált. Rendszeres fellép világszerte jegyzett nagy nevek társaságában,  állandó résztvevője a legnagyobb magyar és szlovák fesztiváloknak, produceri munkásságának pedig többek között a liverpooli Circus Recordings, valamint a berlini Mono.Noise adott teret.

A fentebb említett két lejátszás után pedig biztosak lehetünk abban, hogy Denes Toth neve magasabb polcra került. A zenék címéről egyelőre nem sokat tudni, még egyik sem jelent meg hivatalosan. De ilyen óriási kaliberű fellépők lejátszása után biztosak lehetünk benne, hogy sokat fogunk hallani még róluk.

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

10 zene, ami idén már 20 éves!

Május 1-én volt 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A kerek évforduló alkalmából…

2 nap ago

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

3 nap ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

3 nap ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

6 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

6 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

6 nap ago