Sok kritika éri napjainkban a női DJ-ket, elsősorban azokat akik szinte a „semmiből” érkezve építenek ki pillanatok alatt több százezres követői bázist, a számokkal arányos szakmai sikerek nélkül. Dr. Rubinstein pont az a női DJ, aki hiteles tudott maradni, vele kapcsolatban joggal feltételezhetjük azt, hogy saját képességei alapján tart ott, ahol, A legutóbbi bejegyzése azonban sokaknál kiverte a biztosítékot.

A legtöbb művész – aki nagy tömeg előtt lép – élvezi a közönség (olykor akár túláradó) szeretetét. Amelie Lens például a fellépései után egyenként öleli meg a rajongóit az első sorban és a bodysurf is minden valamire való koncert részét képezi. Dr. Rubinstein (aki gyakran megfordul többek között a Berghain dj pultjában is) viszont lehet, hogy egy kicsit túltolta a legutóbbi bejegyzését.

Történt ugyanis, hogy a német származású zenész drámai hangvételű üzenetet osztott meg az Instagramon. Nagyon nem szereti ugyanis, ha bárki hozzáér. És most itt nem azokról az esetekről van szó, amikor a nagy tömegben esetlegesen intim helyen érintik meg, vagy éppen a covid miatti félélem okozza az elővigyázatosság okát. Dr. Rubinstein ugyanis már attól is viszolyog, ha valaki akár csak megveregeti a vállát. És amikor ő ezt szóvá teszi, akkor a rajongók gyakran a szívükre veszik az elutasítást. Egyszerűen nem bírja tovább elviselni, ha valaki a megkérdezése nélkül ér hozzá.

Persze minden ember más és más. Sokan nem szeretik azt, ha bárki is benyomul az intim zónán belülre. De egy olyan személynek, aki nagy nyilvánoság előtt lép fel, fennáll a veszélye annak, hogy fizikai kapcsolatba kerül a rajongókkal. Lehet, hogy Dr. Rubinstein rossz hivatást választott magának?


Borítókép: Kasia Zacharko