A Hangfoglaló Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Előzenekari Alprogramja keretében olyan már ismert elektronikus zenei előadók és producerek számára, aki hajlandóak a pályájuk elején járó elektronikus zenei előadókkal és producerekkel együttműködni, hogy 2021-ben pályájukat segítsék, miközben legalább egy új hangfelvételt, valamint legalább egy ahhoz kapcsolódó remixet készítenek. A rendelkezésre álló keretösszeg 9 millió forint. A pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2021. január 19-én éjfélig lehet.


Kik pályázhatnak?

Olyan elektronikus zenei és produceri besorolású előadók – illetve a nevükben eljáró magánszemélyek vagy cégek –, akik igazolhatóan minimum 10 éve a pályán vannak, rendszeresen alkotnak és fellépnek, továbbá kiadójuk vagy kollektívájuk katalógusa fellelhető a Beatporton, mint whitelistelt tartalom.

Miről is van szó pontosan?

  • A pályázatra olyan, hosszabb ideje az elektronikus zenei piacon sikeresen szereplő előadók és producerek (mentorok) jelentkezhetnek, akiknek a kiadója/kollektívája Beatport whitelisttel rendelkezik, katalógusa – igazolhatóan – elérhető a felületen, és igazolni tudja, hogy életművének meghatározó kiadványai fellelhetők a Beatporton.
  • A mentor által kiválasztott és patronált produkció művészi és piaci minősége a mentor szakmai felelőssége, az új produkció csak akkor jelenhet meg, ha ahhoz művészi értelemben a nevét adja.
  • Ennek a pályázatnak nem célja alkotói támogatás nyújtása, illetve kizárólag fellépések, b2b estek, all night long természetű zenei szolgáltatást biztosító események, rendezvények támogatása.
  • A Kollégium célja, hogy az elektronikus zenei színtéren is kialakuljon, illetve elismerést nyerjen a hosszabb ideje pályán lévő mentorok edukációs tevékenysége, amely hosszabb távon nemcsak színvonalbeli emelkedést, de új piacok elérését is eredményezheti.

A felhívások teljes szövege elérhető az NKA honlapján. Érdemes átböngészni a napokban közzétett pályázati csomagot, ugyanis hat új felhívásra is lehet jelentkezni, többek között elindult egy könnyűzenei podcast pályázat is.