Bizonyára sokan emlékeztek még hazánk utolsó nyomtatott elektronikus zenei sajtójára. A Bozóki János által életre hívott Magyar DJ Magazin 2013-2014 között jelent meg havilapként. Hét éves szünet után jelent meg a harmadik évfolyam első száma, amit tegnap óta foghatnak kézben az olvasók. Igaz csak átvitt értelemben, ugyanis a magazin a jövőben digitális formában lesz elérhető. A formája ugyan klasszikus, ám a tartalma, a terjesztése és a küldetése modern és újszerű lesz.

A friss szám 40 oldalon keresztül nyújt olvasnivalót. Jó hír, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, a mainstream – underground tengelyén immáron csak az utóbbival foglalkoznak. Cél az értékteremtés, melynek az első szám tökéletesen megfelel. Minket is hasonló célok vezérelnek. Szomorú, hogy az elmúlt időszakban nem volt más, aki rajtunk kívül hasonló küldetéstudattal rendelkezett volna. Nagy öröm, hogy már nem vagyunk egyedül. A DJ Magazin visszatérése pedig külön motiváló erő arra vonatkozóan, hogy még színvonalasabb tartalommal jelentkezzünk.

A Magyar DJ Magazinnak nem célja, hogy minden nap friss híreket publikáló weboldal legyen. Helyette a maradandóbb, edukációs, oktató tartalmakat, kerekasztal beszélgetéseket, a szcénát érintő átfogóbb kérdéseket, vitákat és véleményeket helyezik előtérbe. Ami külön üdvözítő, hogy kifejezetten a hazai szereplőkre fókuszálnak.

A friss lapszámban visszaemlékezést olvashattok a nemrég bezárt Club Rio-ról és a címlapos Jay Lumen ad hosszabb interjút. Olyan tehetséges hazai producerek mutatkoznak be, mint Viktor Udvari, SIX, Zky, Raqpar. A „Műhely” című rovatban mindent megtudhattok a Minimal Art Family közösségéről, a technikai rovatban pedig a nemrégiben piacra dobott Pioneer CDJ-3000 lemezjátszója, valamint a MDJ-V10 & V10LF mixer kerül górcső alá. Szerencsére a lemezajánlót is sikerült megtölteni tartalommal, kizárólag hazai megjelenések között bogarászhatunk.

Hajrá, csak így tovább! Azt hiszen mára bőven lesz mit olvasni és kíváncsian várjuk a júniusi lapszámot is!

Már csak a link maradt hátra. A megújult DJ Magazin első számát ITT tudjátok elolvasni.