2022. április 3-án 14 órakor hatalmas technódemonstráció veszi kezdetét a Városligetben 14:00-kor, majd 22:00-tól a soroksári úti Arzenálban folytatódik.

A technósok is szeretnék méltóképpen megülni a demokrácia ünnepét, megmutatva ezáltal 4/4-es egység dicsőségét. A helyszín ezúttal a városligeti Napozórét, a hajdani PeCsa romjai mellett.

2022-ben azonban új kihívásokkal nézünk szembe. A mulatós zene agresszív előrenyomulása és a technósokat sújtó könyörtelen intézkedések sokasága arra késztet minket, hogy megálljt parancsoljunk a Fásy-hálózat kulturális kútmérgezésének, hatalmi törevéseinek.

Gyermekeink és DJ-ink védelme érdekében, akik kultúránk letéteményesei is egyben, mulatós-stopot hirdetünk és egyben arra szólítjuk fel a következő kormányt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a DJ-k mulatós zenésszé való átoperálásaának gyakorlata ellen. Követeljük továbbá, hogy haladéktalanul iktassák törvénybe a követeléseinket (amennyiben ehhez 4/4-es többségre van szükség, kezdeményezzék a pártpolitikai viták félretételét a nemzeti ügy érdekében).

Az underground, civil kezdeményezésként indult Több Technót a Parlamentbe mozgalom sokezer látogatót és a magyar elektronikus zenei szcéna teljes egységét tudhatja maga mögött. A TTP felszínre hozta a sokáig elhallgatott technókérdést, és olyan témákat tett a társadalmi konzultáció tárgyává, mint az állami technórádió, a DJ-k mentelmi jogának kérdése, vagy a DJ-t minden faluba nevű kezdeményezés.

Követeléseink a következők:

-Az állam mentelmi jog biztosítása révén garantálja a magyar elektronikus zenei előadók, DJ-k befolyásolásmentes működését! Véleményünk szerint a hazai DJ szakma képviselői munkájuk során legalább annyira hasznos és nélkülözhetetlen feladatot látnak el, mint az ugyanilyen jogokkal rendelkező tisztségviselők, pártpolitikusok.

-A döntéshozók kezdeményezzék egy országos, államilag finanszírozott technórádió mihamarabbi létrehozását. Legyen állami technórádió!

-Profi hangrendszert és DJ-t minden faluba! Magyarországon még mindig akadnak olyan elmaradott kistelepülések, ahová akár több órára is szükség van, hogy kiérjen a legközelebbi DJ.

A TTP konzultációt indított annak érdekében, hogy az állampolgárok bevonásával, a lehető legszélesebb egyetértés mellett lehessen kieszközölni a kívánt változtatásokat.

A konzultáció az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/ixRQLcBTDHototBY9
Több Technót a Parlamentbe – Választások hivatalos after 2022: https://www.facebook.com/events/4675480209247148
Választások 2022 After After – Arzenál: https://www.facebook.com/events/288779673391044