Az öt évtizedet –   a ’70-es évektől napjainkig felölelő – EXZESS Berlin – Haupdtadt der Clubs című széria szeptember 7-től tekinthető meg teljes terjedelmében az ARD Mediathek-en keresztül. A szériát az rbb és ARD Kultur közreműködésével Tim Evers és Lutz Pehnert készítette.

A trilógia három epizódja a ‘The Call Of The Night’, a ‘The Anarchy Of The Night’ és a ‘The Intoxication Of The Night’ különböző perspektívákból igyekszik megvilágítani a Berlin jelenséget olyan hiteles megszólalók emlékein keresztül, akik maguk is átélték és aktívan formálták ezt a különleges kulturális miliőt.

Megjelenik a szériában például Britt Kanja a 90 Grad társalapítója, Westbam, Ali Kepenek fotós, Zazie de Paris énekes, az ArtEmiss tánccsapat valamint a DJ, producer ASA 808.

A széria innen megtekinthető: https://www.ardmediathek.de/serie/exzess-berlin-hauptstadt-der-clubs/staffel-1/Y3JpZDovL3JiYi1vbmxpbmUuZGUvZXh6ZXNz/1

A három epizód teaser-e elérhető az rbb oldalán: https://www.rbb-online.de/doku/e/exzess—berlin-hauptstadt-der-clubs/exzess—berlin-hauptstadt-der-clubs.html