Régi ismerős az Akváriumban – Pénteken jön Matador

Bombaerős az év eleji elektronikus zenei kínálat a fővárosi piacon. Egyik legfőbb bástyája az Akvárium Klub, ahol szinte minden hétre jut valami csemege. Feltörekvő tehetségek, több évtizede a pályán lévő legendák, valamint aktuális közönségkedvencek egyaránt a lemezjátszó mögé lépnek. Matador pedig az utóbbi tábort erősíti.

2010-ben járt nálunk először a LavaLava meghívására, az A38 fedélzetén. A videók tanulsága szerint főhősünk szájában cigaretta lógott, miközben zenélt és közel sem volt teltház. Ma ez már ezek közül elképzelhetetlen lenne akármelyik is. Dohányozni évek óta tilos zárt terű szórakozóhelyken, az Akvárium 1300 fős nagytermét pedig ma már gond nélkül megtölti Matador. A jegyek most is gyorsan fogynak,  úgyhogy ha nem akarsz lemaradni, akkor mielőbb szerezd be őket!

Matador lassan 20 éve áll a lemezjátszók mögött, körülbelül 12 éve készít zenéket. Polgári neve Gavin Lynch, Írországból származik. A producerkedés alapjait egy hangmérnöki iskolában sajátította el, ahol tanult, gyakorolt és dolgozott. Ezután kezdett saját zenéket írni. Az első lökést jóbarátjától, Ali Wells-től (aka Perc) kapta, aki felkérte őt, hogy készítsen egy remixet a PercTrax kiadójának. Ugyanő volt az, aki kiadta az első EP-jét. Csak és kizárólag analóg szintiket használt, illetve a Logic nevű zeneszerkesztő programot.

Nagyon sok filmzenét hallgat. egyre inkább érdekli ez a világ. Reméli, hogy egy nap lesz lehetősége lesz ezen a területen is dolgozni.

A második budapesti fellépésén rögtön szintet lépett, a Deadcode & Friends legendás nappali bulijának egyk headlinereként állt a pultba Joseph Capriati és Egbert társaságában. Ezt azóta számos fesztiválfellépés követte a Balaton Soundon, Szigeten és a B My Lake-en is. Ez nem is csoda, hiszen 2012-ben leszerződtette Richie Hawtin kiadója. A M_nus kötelékében pedig egyből a világ legnagyobb fesztiváljainak színpadán találta magát.

Nem érdemtelenül, hiszen ontja magából a jobbnál jobb megjelenéseket. Olyan hosszú évek elmúltával is kedvelt szerzemények jöttek ki már a stúdiójából, mint például a Kingswing vagy a Klay, tavaly pedig Oxia himnuszának, a Domino átiratával robbantotta fel a világ tánctereit. Saját kiadója a Rukus.

A hazai körítésről is érdemes szót ejteni. A le-, illetve felvezetésért Gabor Kraft, illetve a Secret Factory felel. A Deadoce rutinos szakállasa nemrégiben Berliben járt és inspirálódott, ennek eredményeként új zenék is készültek. Secret Factory-ék pedig a napokban indították útjára saját kiadójukat, valamint az elmúlt hetekben megjárták a francia Snowattack-et és részt vettek egy kínai turnén is.

Matador zenéit a nyers erő és szikár energia jellemzi. Szettjét képtelenség egy helyben állva hallgatni, egy pillanat alatt magával ragad! Jól tudják ezt mások is, úgyhogy ha nem akarsz lemaradni róla, akkor hamar biztosítsd be magad, nehogy lemaradj róla!

Esemény: https://www.facebook.com/events/189897801846563/permalink/219647322204944/


Szólj hozzá!

Leave a Comment