Paul Kalkbrenner tavaly járt nálunk utoljára. Sok újdonságot már nem is lehetne írni róla, mi azért mégis megpróbáltunk összeszedni róla 15 olyan infót, amiről eddig nagy valószínűséggel még nem hallottál. 

1. Hálás a magyaroknak! „Mivel Berlin kelet-német oldalán nőttem fel, nagyon hálás vagyok a magyaroknak, hogy lebontották a vasfüggönyt – mondta. – Tudom, hogy Magyarország a Habsburg Birodalom része volt, 1945-ben szabadultak fel, aztán 56-ban kirobbantották a forradalmat, majd 1989-ben jött a vasfüggöny, és megszabadultak az oroszoktól. Aztán eszembe jut még a gulyásleves is, és a szegedi halászlé! Mindent összevetve egyfajta lelki közelséget érzek a magyarokhoz, hiszen nagyon bátor népnek tartom őket. Az is érdekes, hogy a Facebook-oldalamon a németek után a legtöbb rajongó magyar és osztrák. Nagyon szeretem a magyar közönséget. Nem véletlen, hogy a DVD-men a Balaton Sound-fellépésem is rajta van, mert ez volt az egyik legklasszabb buli a turné során.” – nyilatkozott korábban a Starity.hu-nak.

2. Hannes Stöhr filmrendező először csak azért kérte fel, hogy készítse el a 2000-es évek Berlinjének technó-világáról szóló filmhez a soundtracket, de közben rájött, hogy Paul tökéletes lenne a főszerepre is. Megszületett a Berlin Calling kultuszfilm, melynek filmzenéje rekordokat döntögetett, 121 hétig szerepelt a német kislemez-eladási listán. Ezt 1977 óta semmilyen semmilyen más zenének nem sikerült elérnie.

Written and directed by Hannes Stšhr

3. A film másik főszereplője a magyar származású Lengyel Rita. Hannes Stöhrrel egy éven át turnéztak együtt Paul Kalkbrennerrel, hogy megismerjék ezt a világot, és készüljenek a szerepre. A filmbe végül a forgatás anyaga került be

4. Paul Kalkbrenner először 2009. április 3-án zenélt Magyarországon. HIvatalos volt a Berlin Calling ősbemutatójára az Urániába, majd az NVC szervezésében, a mára már megszűnt Merlinben is zenélt.

5. A leghosszabb Paul Kalkbrenner live 3 óra 45 percig tartott.

6. Köztudottan imádja a focit, kedvenc csapata a Bayern München, kedvenc játékosa pedig Toni Kroos.
Paul-Kalkbrenner-Musiker-und-DJ-7

7. A Berlin Calling-ban kizárólag régi focimezeket hordott, mégpedig az 54-es NSZK, 66-os angol, 74-es holland, 80-as brazil, 88-as Milan és 90-es argentin trikót. Ezek a mezek mind a saját mezgyűjteményéből valók. Nagyjából 150 darabbal rendelkezik, korábban rendszeresen hordta is őket, ma már inkább csak akkor, amikor a Bayern játszik. Gyerekkorában betéve tudta az összes focis eredményt és statisztikát.

8. Az európa- és világbajnokságok idején nem vállal fellépést, nehogy akár egy meccsről is lemaradjon.

9. Nem akar élete végéig a zenélésből élni, később szívesen állna a német labdarúgó szövetség alkalmazásában is.

10. Gyerekként trombitálni tanult, 14 éves korában kezdett el DJ-zni. Öccse, Fritz Kalkbrenner egyébként négy évvel fiatalabb nála.

11. Feleségével hat éve házasok, Simina Grigoriu, szintén DJ és eddig két alkalommal, 2010-ben és 2016-ban zenélt Budapesten.

paul-kalkbrenner-kuesst-seine-simina

12. 300 000 kilométert repül évente, de ma már minden cucca elfér egy bőröndben, ami pontosan 19,2 kilogrammot nyom.

13. Nem kedveli a designer hoteleket. Legszívesebben első világháború előtti épületekben száll meg.

14. Néhány évvel ezelőtt Afganisztánban is fellépett, mégpedig az ott állomásozó német katonák előtt.

15. Imádja a klasszikus zenét, gyakran látogatja a berlini filharmonikusok koncertjeit. Kedvenc zeneszerzője Beethoven és Gustav Mahler.

Paul Kalkrenner legközelebb augusztus 4-én, a Budapest Parkban lép fel nálunk. Esemény: https://www.facebook.com/events/2046405165575811/
A bulira már csak azért is érdemes ellátogatni, mert K-Paul fog bemelegíteni, Paul Kalkbrenner élő show-ja után pedig három helyszínen folyik az after, az NVC, a LavaLava és az After Dark főszereplésével.