Szokták mondani, hogy régen mennyivel jobb volt minden és ez különösen igaz az éjszakai életre. Ebben a kérdésben ezúttal nem kívánunk állást foglalni. Mi, akik az ezredforduló környékén kezdtük el járni a bulikat, ambivalens érzésekkel tekintünk a jelenre. Visszatért a veretős techno, meg még egy csomó jó dolog, de mégis mennyire más volt anno minden! Összeszedtünk néhány dolgot és jelenséget, ami nélkül korábban elképzelhetetlen lett volna egy buli.

1. Csókolózó lányok

Amennyire megszokott látvány volt ez régen, olyannyira tűnt ez szinte teljesen mára a jelenség. Férfitársaink legnagyobb bánatára.
csokolozo lanyok

2. Buffalo

Többe került mint egy félhavi fizetés, mégis mindenki ebben járt. Bár mostanában újra felbukkant a cipő, azonban már koránt sem hordják annyian, mint annak idején.
buffalo

3. Különböző kiegészítők, mint például a síp, az ördöglabda és a világítórúd.

Elengedhetetlen kellékei voltak minden bulinak. A síp baromira idegesített, a világítórúd után egy hétig fájt a kezed, az ördöglabda mondjuk nagyon jól tudott kinézni, ha elkezdted követni a mozgását a fejeddel.
ordoglabda

4. Kék Pont Partyszervíz

A jellemzően pszichológusokból, szociális munkásokból, orvosokból álló csoporthoz bármikor oda mehettél. Bármilyen kérdésre szívesen válaszoltak, és mindent megtettek azért, hogy te jól érezd magad. Ingyen vizet és szőlőcukrot is osztogattak.

kekpont

5. Ingyen óvszer

Annak idején a csarnokbulik összes vendége kapott egyet a bejáratnál.

durex

6. Partyfotósok

Az okostelefonok megjelenése előtt hivatásos partyfotósok járták a bulikat, a nagyobb rendezvényeken legalább féltucat e-zenei oldal képviseltette magát kamerával.

kameraman

7. Félmeztelen bulizók

Sehol nem szereltek be légkondit, mindenhol dőlt a pára, ahol egy kicsit is sokan voltunk.
felmeztelen

8. Úgy hullottak körülötted az emberek, mint a legyek

Nagyobb bulikon teljesen megszokott látvány volt az állandóan akciózó egészségügyisek látványa. A lenti képen fellelhető állapot egyáltalán nem számított kirívónak, mindenki így nézett ki.
fullkesz arcok9. MC-k

Sokan imádták. Sokan utálták őket. MC Spot és MC Mars mégis hosszú éveken keresztül szerves részét képezték a nagyobb buliknak.
mC

10. 74 perces mixek

Nagyon messze voltunk még a több terás merevlemezek korától. Alig fért valami a winchesterre, úgyhogy a mixeket letöltés után azonnal CD-re írtuk. A legtöbb mix hosszúsága pedig 74 perc volt, mivel általában 74 percnyi zene fért egy hanghordozóra.
74cd

Képek: Porky.hu