Érdekességek techno világából, amelyekről nem biztos, hogy hallottál.

Matador eredetileg szakácsnak tanult és szakácsként dolgozott, mielőtt teljes munkaidőben zenélni kezdett.

Vaal tavaly 2017. áprilisában járt először Magyarországon, a Lärmben, a Der Morgen meghívására. Eredeti neve Eliot Sumner. Az édesapja pedig nem más, mint Gordon Matthew Thomas Sumner, a 16-szoros Grammy-győztes Sting.

The Black Madonna 16 évesen hagyta ott a sulit, iskolatársai ugyanis állandóan terrorizálták. Olyannyira, hogy az  inkább külön foglalkoztak vele, minthogy az óra azzal menjen el, hogy az őt terrorizálókat fegyelmezzék.

Paul Johnson az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb DJ-je, a Get Get Down című szerzeménye az ezredforduló környékének egyik legnagyobb house-slágere. Paul Jonson 1971-ben született. 16 éves korában kerekesszékbe került, amikor is egy lövöldözés során megsérült.

Sikztah pedig Magyarország egyik legnépszerűbb techno DJ-je. Nemrégiben elárulta azt is, hogy honnan származik a neve, amit egyébként helyesen úgy kell ejteni, hogy “Szikszta”. A hiphopból, M16 névvel indult a Technics DMC-n ‘94-ben és annak a becézése lett az emszikszín = szixta. A kacifántos szlengesített írás ugyancsak a hiphopra jellemző.

Na és honnan származik Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb partysorozatának, a győri “The Etiket” neve, amit szigorúan egy “t”-vel írunk és semmi köze az etiketthez? Röviden úgy, hogy az első bulik meghívósak voltak, fb max egy gondolat volt akkor szóval emailben( abból sem volt sok) mentek ki a nyomtatható jegyek a meghívottaknak, ezért e-ticket, a ‘c’-t dobta Sikztah, mert így jobban tetszett neki.

A Forget About me című skót film az akkor még ismeretlen, később a Trainspotting egyik főszereplőjeként híressé vált Ewen Bremner főszereplésével mutatja be a magyar underground első bástyáját, az 1994-ben bezárt Fekete Lyukat.

Paul Kalkbrenner 2010 és 2011-ben három alkalommal is zenélt az Afganisztánban szolgáló német katonáknak. Ezekért a fellépésekért semmi pénzt nem kért.

“I wear my sunglasses at night” – szól Tiga & Zyntherius örökérvényű klasszikusa. Na de ki az a Zyntherius? Ő nem más, mint Jori Hulkkonen.

1988. augusztus 28-án a nyugat-németországi Ramstein közelében lévő amerikai légibázisnál történt az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő baleset a légi bemutatók történetében. Az olasz légierő három repülője összeütközött, az egyik pedig lángolva az eseményre kilátogató több százezer néző közé zuhant. Hetvenen életüket vesztették, több százan pedig súlyosan megsebesültek a balesetben, köztük Boris Brejcha is, aki hat éves volt ekkor. Az égési sérülés nyomai nem múltak el, emiatt sokat cikizték iskolás korában is. Ezért hord maszkot.

Ha további érdekességekre vagy kíváncsi, akkor kattints az első, második és a harmadik részre is!