Az “Electronic” névre elkeresztelt kiállítás eredetileg április és július között hívatott volna bemutatni a klubkultúrát a londoni West London Design Museum falai között, de a koronavírus miatt hónapokat csúszott a nyitás.

A Timout magazin beszámolója szerint végül július 31-én fognak kinyitni. A kiállítás címe az “Electronic: From Kraftwerk to The Chemical Brothers” címet fogja viselni. A járványügyi helyzetre való tekintettel nem minden eredetileg tervezett kiállítási anyag és program fog megvalósulni, de a szervezők azt ígérik, hogy így is nagyon látványos lesz.

A kiállítás nem csak az elektronikus zenére fókuszál, hanem az underground és a mainstream befolyását is vizsgálni fogja. Az elektronikus zene mindenhova beszivárgott, Detroit-tól Chicago-ig, Berlintől Nagy-Britanniáig.

A kiállítás fő attrakciója a Kraftwerk-ihlette 3D-show, illetve a Chemical Brothers live-show, ami egy igen látványos audiovizuális élményt nyújt.

Olyan nagynevű művészek zenéit és személyes tárgyait is felvonultatja a kiállítás, mint például Kevin Saunderson, Juan Atkins, Jeff Mills, Richie Hawtin vagy éppen Frankie Knuckles. A BBC Radiophonic Workshop segítségével ráadásul a látogatók is aktív részesei lehetnek a zenélésnek.

Jegyek és bővebb infó: ITT.