A francia duó egyik leghíresebb szerzeményéről van szó, a 2005-ös „Human after all” című albumon fellelhető „Technologic” című szerzeményről. Az itt felcsendülő vokál részeit előszeretettel használták már fel korábban is zenei produkciók, többek között Busta Rhymes („Touch it”), illetve Hannah Wants („Rhymes”), ami egészen a brit slágerlista 13. helyére kapaszkodott 2015. szeptemberében.

“Touch it, bring it, pay it, watch it, turn it, leave it, stop, format it”

Deborah de Luca is beállt a sorba, tegnap töltötte fel saját verzióját a Soundcloud csatornájára. Aki figyelmes, az észrevehette, hogy a francia duó „Duft Punk” néven szerepel.

Néhány mondatot érdemes megejteni a borítóképről is. Deborah de Luca ugyanis itt zenélt. Aki követi a Gomorrah című sorozatot, illetve az olasz maffia ténykedését, az kívülről fújja, hogy ezek a toronyházak Nápoly jelképének számítanak. Scampia egész Európa egyik leghírhedtebb lakótelepe, ahol a nagy sikerű maffiasorozatot is forgatták. Akárcsak a filmben, a valóságos Scampiát is a bűnbandák uralják, és a telepen olyan viszonyok uralkodnak, ami inkább a harmadik világra, mint Nyugat-Európára jellemző. Az épületegyüttes a nápolyi kábítószer-kereskedelem egyik elosztó központja lett, búvóhely a körözött bűnözők számára, és a tornyok tetejéről a környező területet is ellenőrizni lehetett. Az utolsó épület lebontását június végén fejezték be. Scampiát azonban nem a tévésorozat miatt ítélték bontásra, hanem maguk a lakók követelték a városvezetéstől, hogy számolják fel a lakótelepet, mivel nem látták esélyét annak, hogy valaha is élhető, biztonságos lakókörnyezetté váljon.

Az 1980-as születésű nápolyi djane egyébként igen aktív mostanában. Augusztus 15-én jelenik meg ugyanis az albuma, ami a „She sleeps” címet fogja viselni. Összesen 12 szerzeményt tartalmaz. Ezekbe már most is belehallgathatunk.