Úgy döntöttünk, hogy nem húzzuk be a féket ezekben a buliktól mentes időszakban, hanem éppen ellenkezőleg. A 2021-es évre rengeteg új ötlettel vágtunk neki. Mint azt már bizonyára észrevehettétek, teljesen megújult az oldalunk és újragondoltuk a Primate.hu grafikai megjelenését is. Látjuk, hogy napjainkban már nem elég, ha csak szöveges tartalommal jelentkezünk, ezért a StreamOn csapatával együttműködésben ráfeküdtünk videós anyagos gyártására is. Több állandó rovatot indítunk. Az egyik ilyen lesz az a podcast sorozat, melyben a hazai elektronikus zenei színtér legérdekesebb alakjait interjúvoljuk meg. Legyen szó DJ-ről, vagy éppen partyszervezőről, a fiatalabb és az idősebb korosztályból egyaránt.

Papp László az arany középutat képezi. Korát tekintve mindenképpen, azonban 15 éves eddigi szakmai életútja alapján olyat tett le az asztalra, ami nem kis nyomot hagyott a hazai partykultúrában. De talán nem is szerencsés róla egyes számban beszélni, hiszen egy igazi csapatmunka, amit véghezvittek az elmúlt másfél évtizedben.

2005. elejéig kell visszamennünk az időben. Ekkor rendezte meg ugyanis egy baráti társaságból verbuválódott csapat az első buliját. AZ NVC a goából indult, hogy aztán az évtized második felében a tech-house, house és techno világában is újat mutassanak. Az évek során rengeteg előadót ők mutattak be először Magyarországon. A csapat kétségtelenül egy teltházas A38-os Extrawelt bulival rúgta be az ajtót a budapesti éjszakában. 2009-ben jött el az újabb mérföldkő, amikor a világhírnév előtt álló Paul Kalkbrennert először hozták el hazánkba a Berlin Calling című film bemutatója után. A csapat ekkori bázisának a Merlin számított, máig ezt tekintik a legkedvesebb otthonuknak, ami még nem a sajátjuk volt. De ne szaladjunk ennyire előre az időben. Míg az NVC bulikon leginkább olyan előadókat mutattak be, akik épp kitörőben voltak a house / techno világából a nagyobb ismeretség felé, a Casino Bangkok című rendezvénysorozat csak a techno-ról szólt, családiasabb légkörben, de a később már itt is rendszeresen felléptek külföldi előadók. A rendezvényeik harmadik ágát pedig a Selceted Sounds bulik jelentik. Ez stílusilag kevésbé behatárolható, kevésbé megőrülős, inkább eklektikus vonalat mutat be. Ők a felelősei a Telekom Electronic Beats rendezvényeinek is. Aki az elmúlt tíz évben járta a budapesti éjszakát, nehezen fordulhat elő, hogy nem vett volna részt valamelyik legendás bulijukon, elég csak megemlíteni Modeselekort az Akváriumban, vagy éppen James Holdent a Millenárison.

Az elrugaszkodott fellépői gázsiknak köszönhetően azonban egyre nehezebb kitermelni egy buli költségét, ha a vendéglátásból befolyó rész helyben marad. Éppen ezért saját klub kialakításába kezdtek neki a nyolcadik kerületben. Sajnos a projekt elakadt a bürokrácia útvesztőjében, ezért a kulturális központ (mert az intézmény nem csak zenei eseményeknek fog helyet adni) megnyitására még várni kell. 2012-ben ugyanakkor létrehozták a Központ nevű helyet a Madách téren, ami rövid időn belül valóban a budapesti alternatív értelmiségi fiatalság központi helyévé vált.

A Primate.hu podcast első adásában Papp Laci minderről bővebben is mesél és az is kiderül, hogyan menekítette ki őt és honfitársait Panamából a magyar nagykövet a koronavírus kirobbanásának idején. Aki kérdez: Viki és Feri, akiknek hangját jól ismerhetitek a Tilos Rádióból. A beszélgetést meghallgathatjak Spotify-on és az Apple podcaston is, valamint az Open Air Radio műsorában is.