Decemberben alakult meg az új német kormány, ahol Marco Buschmann (FDP) tölti be az igazságügyi miniszter posztját, vagyis ő jelenleg az egyik legnagyobb hatalommal bíró politikus Németországban.

A [Fazemag] pedig egy egészen különleges dologról számolt be Marco Buschmann kapcsán. A 44 éves politikus ugyanis lelkes producer és sorra gyártja a saját zenéit, amiket aztán MBSound néven szokott publikálni. Hangzását tekintve leginkább az electro és ambient dominál, mintha Guy Gerber-t összegyúrtuk volna a Kraftwerk-kel.

Buschmann már 56 zenéjét töltötte fel az Internetre, több mint 1700 követővel rendelkezik a Soundcloud csatornáján. Arról pedig szó sincs, hogy felült volna a hype-vonatra, ugyanis már 2014 óta aktív a platformon. Zenéit valódi műfaji sokszínűség jellemzi, Ő írta pártjának, az FDP himnuszát is. A „Das Lied der JuLis” című zene nem csak a fiatal liberálisokat élteti, hanem az Európai Unió ellen is felemeli a szavát.

Legsikeresebb zenéje azonban nem ez, hanem a „Wutrede” címá alkotása, amely során Buschmann a szintén FDP-s pártkolléga Christian Lindner beszédét használta és turbózta fel néhány kövér basszussal, groove-os ütemekkel és electro hangzással. Ez a szerzemény pedig már több, mint 60 000 meghallgatásnál jár.

Az elektronikus zene és a politika összefonódása hazánkban sem újkeletű. Egy hasonló példát tudnánk mondani. Vácrátót polgármestere ugyanis nem más mint Spiegelhalter László, akit korábban DJ Spigiboy néven ismerhetett a nagyközönség.

Borítókép: faz.net