Manapság már teljesen bevett szokás, hogy a nemzetközi fellépők ügynökségen keresztül dolgoznak. Ők jobban ismerik a helyi viszonyokat, promótereket és klubokat – legalábbis ideális esetben. Mint minden iparágban, az elektronikus zeneiparban is vannak fekete bárányok. Úgy tűnik, Marika Rossa pont belenyúlt egy ilyenbe. Az ukrán djane szombati budapesti fellépése is az utolsó pillanatban maradt el, ezért aztán még érdekesebbek lehetnek a szavai. Ő maga így írt az esetről:

„Kiderült, hogy a Phuture Bookings olyan megállapodásokat kötött a hátam mögött, amikről én semmit nem tudtam. Ezenkívül még mindig nem kaptam meg a fellépési díjam nagy részét, ami a múltkori dél-amerikai turné után járt volna. Az ügynökségem többször is azt jelezte felém, hogy még ők sem kapták meg a pénzt a szervezőktől.

A legutóbbi dél-amerikai turném után elkezdtük leleplezni a helyzetet. A helyi promóterek közvetlenül engem kerestek meg és fizettek, így aztán végre lehetőségem nyílt Chilében és Uruguayban is zenélni. A chilei promóterek profizmusának és összehangolt munkájának köszönhetően játszhattam ezen a turnén, de így is sok fellépést elbuktam. A turné – bár sok nehézséggel – de lezajlott, ezután egyre több információt kaptam az ügynökségem visszaéléseiről.

Rájöttem, hogy ez az ügynökség a nevemet arra használta fel, hogy megtévessze a promótereket. Azzal vádoltak, hogy lemondtam a fellépéseket, és úgy adtam elő az információkat, mintha inkompetens, gyerekes döntéseket hoznék és hisztis lennék. Abban az időben, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy engem ezekre a helyekre egyáltalán elhívtak.

Teljesen ledöbbentem, amikor ezek az információk napvilágot láttak. A hírnevemet, amelyet sok éven át, kemény munkával, segítség nélkül csak a saját munkámmal építettem fel, tönkretették azok az emberek, akikben megbíztam! Azt hiszem, még csak megsaccolni sem lehet az ügynökség által terjesztett hazugságháló méretét. Teljesen kétségbe estem és össze vagyok törve. El sem hiszem, hogy ez valóban megtörtént.

Szeretném tudatni Önökkel, hogy már semmi közöm ennek az ügynökségnek a piszkos munkájához, minden kapcsolatot megszakítottam velük. Szeretnék mindenkit megkérni, hogy ne lépjen kapcsolatba velük, hanem az új ügynökömet, Stephan Buechler-t keressék.”

Marika Rossa mindezekről péntek délután számolt be egy hosszú bejegyzésben a Facebookon. Másnap Budapesten lett volna fellépése, ami az utolsó pillanatban elmaradt, mivel a repülőtér hibájából Varsóban ragadt.