Legalább 14 ember meghalt és negyvenen megsebesültek, amikor tűz ütött ki a „Mountain B” nevű éjszakai szórakozóhelyen, a délkelet-thaiföldi Chonburi tartományban – írja a BBC.

A katasztrófa akkor történt, amikor helyi idő szerint péntek hajnali 1-kor lángok csaptak fel a színpad közelében. Sajtóértesülések szerint a falakat olyan akusztikus habszivacs panelek borították, melyek felgyorsították a lángok terjedését. Ezeket általában hangtompításra használják. A 4800 négyzetméter alapterületű klub belseje teljesen megsemmisült.

A Bangkoktól 150 kilométerre délre fekvő épületben keletkező tüzet két óra alatt sikerült eloltani a tűzoltóknak. A hátsó kijárat le volt zárva, az áldozatok többségét az ajtó közelében és a mosdókban találták meg, de a DJ-pult mellett is volt egy holttest.

Sajnos nem ez az első eset, hogy Thaiföldön halálos tűz keletkezik egy szórakozóhelyen. 2009-ben több mint 60 ember veszítette életét Bangkokban, amikor a Santika nevű klubban lángok csaptak fel az újév első óráiban. 2012-ben pedig a népszerű thaiföldi turistacélpont, Phuket egyik éjszakai klubjában történt hasonló eset, ahol összesen négyen haltak meg.