A Premier League-ben, avagy az angol legfelsőbb osztályban szereplő  Crystal Palace labdarúgó csapata ismét Maxwell Fraser alias Maxi Jazz előtt tisztelgett, aki állítólag egész életében a klubnak szurkolt.

A Crystal Palace Football Club otthonában felavatott falfestmény a Faithless tavaly év végén elhunyt frontemberének állít emléket. A felirat így szól:”This is my church. Maxi Jazz„. A Faithless slágeréből („God Is a DJ”) vett idézet egyértelmű utalás arra vonatkozóan, hogy melyik csapatnak is szurkolt Maxi Jazz.

Médiaértesülések szerint a műalkotás a MurWalls-szal, egy legálisan működő street art kollektíva együttműködéséven készült. A Crystal Palace stadionjának Holmesdale Road elnevezésű lelátójánál található festményt múlt szombaton mutatták be a Brighton elleni bajnoki mérkőzés alkalmával.

Steve Parish, a Crytal Palace elnöke így nyilatkozott: „Maxi nagyszerű ember volt és csodálatos barát, aki teljes szívéből szerette a Palace-t. Arra kérek minden fanatikust, hogy szánjanak egy percet ennek az új falfestménynek a megtekintésére.”

Nem ez volt az első eset, hogy a Crystal Palace an Faithless frontembere előtt tisztelgett. A Fulham elleni mérkőzésen (Maxi Jazz halála után 2 nappal) az Insomnia zenéjére vonultak ki a játékosok. A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, miközben a szurkolók egy Maxi Jazz-t éltető kiírást mutattak fel.

 

LONDON, ENGLAND – DECEMBER 26: Tribute to Maxi Jazz during the Premier League match between Crystal Palace and Fulham FC at Selhurst Park on December 26, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by Henry Browne/Getty Images)

 

A Crystal Palace vonatkozásában mindenképpen fontos kiemelni azt, hogy ezt a klubot erősítette korábban a 108-szoros válogatott Király Gábor; valamint Torghelle Sándor is.

Forrás: [Mixmag]