Az 1970-ben megalakult Kraftwerk az elektronikus zene legnagyobb úttörőjének számít. Hamar nemzetközi ismertségre tettek szert innovatív elektronikus hangzásuknak, valamint robotikával és egyedülálló technikai újításokkal való kísérletezésüknek köszönhetően. Előremutató zenei filozófiájukkal megteremtették a digitális 21.század hangzásvilágát. Többször hallhattuk már őket idehaza, 2009-ben még a Balaton Sound nagyszínpadán is felléptek. Legutóbb 2018-ben koncerteztek nálunk, amikor is friss Grammy-díjasként érkeztek a Papp László Sportarénába.

Ennek is már öt éve, a jó hír viszont az, hogy a következő hazai Keaftwerk koncertre már csak négy hónapot kell várni! Egyelőre semmilyen hivatalos állásfoglalás nem érkezett a szervezők részéről, ami biztos, hogy maga a Kraftwerk hozta létre azt az eseményt, ami szerint augusztus 9-én Veszprémben fognak fellépni a Gyárkertben.

Ez pedig simán elképzelhető, hiszen idén Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa, mely során rengeteg különleges program várja az idelátogatókat, az Inota Festival is ennek keretén belül fog megvalósulni.
A Facebook esemény szerint a gyarkert.hu oldalára kattintva már elérhetők a jegyek, ez azonban egyelőre még nem igaz. Mindenesetre tűkön ülünk!

Esemény: https://www.facebook.com/events/3290026674476466