Akik jártak már Európa elsőszámú csarnokrendezvényén, biztosan megtapasztalhatták már azt, hogy a rendőrség kiemelt figyelemmel kíséri az eseményt. Persze ezen nincs mit csodálkozni, egy 19 órás buli kapcsán sokan képesek túlzásokba esni.

A hagyományosan minden év áprilisában, a németországi Mannheaim városában megrendezett techno ünnep a koronavírus járvány miatt négy éves kényszerszünet után idén először jelentkezett az eredeti formában és időpontban. Szinte a teljes nemzetközi élvonalat felvonultatva összesen hat helyszínen szólt a zene olyan  DJ-k főszereplésével, mint Richie Hawtin, Sven Väth, Ricardo Villalobos, Charlotte de Witte, Adam Beyer vagy épp Loco Dice.

A hatóság emberei pedig idén sem tétlenkedtek. A rendezvény helyszínén és annak környékén összesen 359 járművet és 577 személyt ellenőriztek. Letartóztattak egy 32 éves férfit, aki vezetői engedély nélkül ült a volán mögé. Ez volt a kisebbik gond, ugyanis 1,5 kg kokaint is vitt magával. Bódult állapotban való járművezetés miatt összesen 30 fő ellen indítottak eljárást.

A lefoglalt kábítószer mennyisége sokszorosa a tavalyi értéknek. Az idei mérleg: hat kg marihuána, majdnem 2 kg hasis és másfél kg kokain.

A rendőrség tájékoztatása szerint okirathamisítás és tiltott fegyverviselés ügyében is intézkedtek. Letartóztattak továbbá egy 22 és 23 éves férfit is, az ő csomagtartójuk három kg marihuánát rejtett és a náluk levő 7000 euro eredetéről sem tudtak érdemi felvilágosítást adni. Egy 37 és 42 éves francia férfit pedig csaknem két kiló hasissal fogtak el.

Forrás: [BILD]