A belga Laurent Véronnez Airwave művésznév alatt az utóbbi 25 évben folyamatosan jött ki friss kiadványokkal, melyekkel a trancerek instant kedvencévé vált. Egyedi hangulatú, hosszú, utaztatós szerzeményeivel a korszak kiemelkedő és ismert trance mixlemezeit egyaránt megjárta (pl. többször szerepelt Tiesto Magik sorozatán, de hazai vonatkozásként Slam Jr. Strictly Trance Symphony-jén is ott volt három munkájával). A progressive trance iskolateremtője ezúttal követőihez fordult segítségért.

Augusztus közepén hivatalos weboldalán egy felhívást tett közzé, amiben jelezte, hogy szeretné visszavásárolni zenéinek szerzői jogait korábbi labelétől (a kiadó nevét nem említi meg, de elég csak megnézni Laurent diszkográfiáját és egyből kiderül, hogy a szintén belga Bonzai Records-ról van szó).  Ezzel kapcsolatosan egy 40 ezer eurós ajánlatot készül tenni, amihez banki segítséget is kért, de nem kapott.

Maga az akció azért is vált sürgössé, mint Laurent írja a kiadó katalógusát birtokló két szervezet perben áll egymással és nem szeretné, ha egy harmadik fél venné át a jogokat és rendelkezne szerzeményei felett. Emellett 2019 óta azt kezdte érezni, hogy zenéi „eltűnnek a süllyesztőben”, ezért is szeretné saját kezébe venni ezek sorsát.

Pár nappal az adománygyűjtést indító poszt facebook-os verziója alatt robbant a komment bomba. Sokan biztosították támogatásukról Laurent-tet, köztük pályatársai is, viszont néhány kommentelő betalálta, hogy ismert előadóként kicsit álságos, hogy az interneten kalapol pénzért. Jelenlegi helyezete kapcsán Laurent még több infót osztott meg egy következő bejegyzésében, melyben leírta, hogy másod és harmadállást kell vállaljon a zenélés mellett, hogy meg tudjon élni.

A gofundme-s gyűjtés jelenleg 17927 €-nál tart, tehát két hét alatt összegyűlt a megcélzott összeg közel fele, 171 személy ajánlott fel számára többnyire 10 és 50€ közötti összegeket. Egy anonim felajánló volt a legbőkezűbb, aki 8000€-val járult hozzá az akció sikerességéhez.

Támogasd Laurentet, hogy visszavásárolhassa szerzői jogait! – > https://www.gofundme.com/f/help-me-get-my-music-rights-back?utm_campaign=p_lico+share-sheet&utm_medium=copy_link&utm_source=customer

Laurent Véronnez / Airwave diszkográfia: https://www.discogs.com/artist/11317-Laurent-V%C3%A9ronnez / https://www.discogs.com/artist/66764-Airwave
Airwave friss megjelenése / Airwave & R3tr0nauts – This Is The Way EP:  https://open.spotify.com/album/7pGSk1e7MIRoc8GuPZQBVo?si=LJjwqpehTX6bcrZt9mQySA
Hír forrása: https://www.airwave-music.com/news/ – https://www.facebook.com/airwavefanpage
Kép forrása: Airwave FB oldal, airwave-music.com