A DJ-szakma napos oldaláról több alkalommal is beszámoltunk, a nemzetközi csúcskategóriás DJ-ket pedig általában már egy olajazottan működő gépezet szolgálja ki, így nekik aztán semmi mással nem kell törődni, csak a zenei produkcióval. Néha azonban még a legnagyobbakkal is megesik, hogy valódi rémálommá válik az utazás. Dave Clarke több évtizedes karriert tudhat már maga mögött. Róla az is köztudott, hogy igen csak kritikus szemmel tudja nézni az elektronikus zenei közeg történéseit. Azonban amikről most mesél, az valószínű másnál is kiverte volna a biztosítékot. 

„Volt néhány furcsa pillanat, például amikor a sofőr a repülőtérre menet elaludt a vezetőülésben, vagy amikor egy rivális promóter vitt el kocsival, és addig furikázott velem körbe-körbe a városban, amíg lekéstem a fellépést…

De a legrosszabb felllépésem valójában a DJ Mag Top 100-ban való szereplésnek tulajdonítható, ami csak egyszer-kétszer fordult elő pályafutásom során. Érkezett egy booking felkérés, miszerint Marrakesh-ben egy kastélyban kellene zenélnem. Egy csodálatos szállodában helyeztek el a főtér közelében, a vendéglátásra nem lehetett panaszom, tökéletes volt. A buli napján fehér Bentley-k és egyéb oldtimer autók érkeztek a helyszínre. Ahová belépve lépve tökéletes hang fogadott, és ilyen csodálatos vizuált sem láttam korábban még soha.

Feltűnt, hogy eléggé mainstream vocal house szólt, úgyhogy a legnagyobb tisztelettel próbáltam groovys chicago / new york house-zal indítani, egyfajta hidat képezve az előttem zenélő dj és a saját hangzásvilágom között. Majd odajött hozzám egy herceg, és megkérdezte, hogy tudnék-e inkább valami lágyabbat zenélni. Próbáltam eleget tenni a kérésének, de újabb öt perc elteltével azt mondta, hogy inkább fejezzem be a szettet. Ezzel teljesen egyetértettem.  Mindketten éreztük, hogy hiba volt elhívni, a zenéimnek itt nincsen helye. Megkérdeztem, hogy ismeri-e a munkásságomat. Elmagyarázta, hogy azért hívtak el, mert szerepeltem a DJ Mag Top 100-ban. Ő egy nagyon udvarias úriember, és másnap úgy tettek, mintha mi sem történt volna. Szóval összességében végülis nem volt rossz kaland.

Forrás: [DJ Mag]