Rodger Hughes és Mallorca Lee a 90-es évek elején alapították meg az Ultra-Sonic nevű formációt. Ők Skócia egyik legsikeresebb elektronikus zenei előadói. 1991-ben leszerződtek a Clubscene Records nevű független skót lemezkiadóval, ahol megjelent az első kislemezük. Az „Obsession” akkora sikert aratott, hogy az Ultra-Sonic egyből a rave szcéna legnagyobbjainak ligájába került. A track egyébként máig a legtöbbször streamelt szerzeményüknek számít a Spotify-on.

1991 és 1998 között az Ultra-Sonic 14 kislemezt, 4 stúdióalbumot, 1 élő albumot és 2 teljes hosszúságú turnévideót adott ki.

A 90-es évek végén kiadott „The Hour Of Chaos” című megjelenésük után Rodger és a Mallorca útjai különváltak. Mallorca Lee más művésznéven kezdett alkotni, a Public Domain-hez is csatlakozott, méghozzá a formáció legsikeresebb időszakában. Rodger Hughes és Peter Coughlannel a 2000-es évek elején újraélesztette az Ultra-Sonicot. Kiadtak egy albumot („Annihilating Rhythms”), majd néhány évvel később fel is oszlottak.

2013. június 28-án Mallorca Lee első alkalommal adta elő szólóban az Ultra-Sonic legnagyobb slágereit a Lush nevű észak-ír szuperklubban, és azóta is folyamatosan turnézott. Egészen decemberig.

A napokban azonban szomorú hírt osztott meg a közösségi oldalon. Végstádiumú rákban szenved, az orvosok szerint már csak hónapjai lehetnek hátra.