Februárban Magyarországra jön a Verknipt! A holland rendezvénysorozat valószínűleg senki előtt nem szorul bemutatásra, aki figyelemmel kíséri a hardtechno történéseit. Ez jelenleg kétségtelenül a világ elsőszámú eseménye a techno legkeményebb szegmensében.

A Verknipt fesztivál méreteihez és lehetőségeihez képest pedig a stílus legnépszerűbb dj-i érkeznek február 17-én a budapesti BOK Csarnokba.

A hazai közönség legnagyobb kedvencei fogják váltani egymást a pultban. Ilyen például Alignment is, személyében üdvözölhetjük napjaink egyik, ha nem a legsikeresebb producerét.

Alignment neve igazi üstökösként robbant be a köztudatba. Az olasz származású DJ / prodcer 1992-ben látta meg a napvilágot és már egészen fiatalon rátalált a zenei pályára. Eleinte klarinéton játszott, majd hip-hop-ra váltott, mellette pedig nyolc évig breaktáncolt. Ilyen alapképzettség mellett nem csoda, hogy a későbbiekben is könnyen vette az akadályokat. Nem szeretett volna kimaradni a körforgásból, így aztán székhelyét hamarosan Bolognából Berlinbe helyezte át.

Produceri munkássága a szcéna legnagyobbjainak figyelmét is felkeltette, olyan nevek kezdték el pörgetni a zenéit, mint például Richie Hawtin, Charlotte de Witte, Ben Klock, Chris Liebing, Laurent Garnier, Amelie Lens és Joseph Capriati. Alignment pedig sorra hódította meg a kontinens legfontosabb klubjait és fesztiváljait, zenélt az Awakenings Festival, Kompass, Possession és a Verknipt színpadán. Olyan nagynevű kiadóknál jöttek ki a szerzeményei mint a Charlotte de Witte-féle KNTXT, a Coyu-vezette Suara, vagy éppen a Voxnox. Nem szeret sokat dolgozni egy projekten. Elmondása szerint a legnagyobb slágerek megírása sem tartott nála tovább néhány óránál.

Zenéi időtállóságát jól mutatja, hogy több vinyl megjelenését is újra kellett nyomni, mert pillanatok alatt elkapkodták őket. Ő maga így jellemzi a saját szerzeményeit: „Utazás az ember belső énjének sötét bugyraiba”. Zenéit hallgatva olyan érzés fog el bennünket, mintha csak egy végtelen poszt-apokaliptikus raktári rave kellős közepébe csöppentünk volna. Alignment kétségtelenül napjaink egyik, ha nem a legsikeresebb producere. A számok pedig nem hazudnak, a Beatport eladási listáin rendre az élen végeztek a szerzeményei, néhány héttel ezelőtt pedig ő szerepelt a Mixmag címlapján.

Naptára hemzseg a fellépésektől, amikor nem zenél akkor pedig a főzéssel, gördeszkázással, break tánccal és videójátékokkal köti le szabadidejét.

Alignment Magyarországon is hatalmas rajongótáborral rendelkezik. 2020-ban Győrben zenélt először, később pedig több alkalommal játszott Budapesten, a február 17-i fellépésen pedig akkora tömeg előtt fog játszani, mint itthon még soha. Az eseményre egyébként már több, mint 4000 jegy fogyott elővételben. Így aki biztosra akar menni, annak nem ár sietni!

Esemény: https://www.facebook.com/events/320346733874672
Jegyek: https://shop.eventix.io/6cb9f301-91a1-43b9-8c6d-6177c05d90c9/tickets