Ragadós ritmusok, szintetizátorokkal vezérelt dallamok és humoros szövegek. Chromeo, a kanadai elektrofunk duó, február 2-án az A38 színpadára hozza el az old-school funk és a modern klubzene keverékét.

David Macklovitch, vagyis Dave 1 és Patrick Gemayel, ismert nevén P-Thugg,  alapította meg a modern elektronikus csavarral megspékelt funk és disco zenét játszó duót.

David és Patrick, 2004-ben megjelent “She’s in Control” debütáló albumukkal megalapozták nevüket az elektrofunk színterén, olyan dalaikkal, mint a “Needy Girl” vagy a “Mercury Tears”. A “Fancy Footwork”, a “Business Casual”, a “White Women” és a “Head Over Heels” albumaik pedig csak tovább erősítették a 80-as éveket megidéző páros hírnevét. 

Az évek során olyan nevekkel működtek együtt, mint La Roux, French Montana, Stefflon Don és Dillon Francis. Dalaik szerepeltek reklámokban, videójátékokban, tévéműsorokban és filmekben. Élettel teli fellépéseikkel pedig megjárták már a brit Glastonbury, Reading és Leeds, a japán Fujirock, az izlandi Iceland Airwaves, a kanadai Pemberton, valamint a Coachella, Bonnaroo, Rothbury és Lollapalooza színpadait is. 

A huszadik évfordulójukkal turnézó formáció legfrissebb dalainak szövegei a kezdetekhez képest érettebbek, jelenlegi problémáikról és kapcsolataikról szólnak, viszont a funky életérzés és a táncra perdítő ütemek továbbra is a hangzásvilág fundamentumát képzik. Február 16-án megjelenő “Adult Contemporary” albumukkal olyan témákat érintenek, mint a monogámia, a szakítás, az absztinencia és a bizonytalanság, melyeket befogadhatóan, nem csak nehéz aspektusaik megvilágításával tálalnak.

Február 2-án először lépnek majd fel a Hajó színpadára, hogy életigenlő groovjaikkal megmozgassák rajongóikat.

Esemény: https://www.facebook.com/events/863045652266822
Jegyek: https://www.a38.hu/hu/program/chromeo-dj-set-ca