Még Bono sem tudja megállítani a dzsentrifikció árapályát. Meglehet hogy a zenetörténelem egyik legfontosabb helyszíne a Windmill Lane, ahol többek között a U2 is rögzítette a korai albumait, mint a „Boy”, vagy a „War” és a „The Joshua Tree”, de a dublini stúdió legendás falai nem állíthatnak örökké emléket ezeknek a szép időknek. A környék ma már nem tartozik a város legpatinásabb helyei közé, éppen ezért úgy döntött a város vezetés hogy megtisztogatja, és a régi romos épületek helyét utak, lakóházak, iroda- és kiskereskedelmi egységek veszik át.
Olyan ez a hely mint annak idején maga a stúdió volt. Egy ikonikus szféra! A tér, a falak, melyeket a rajongók graffiti rajzai borítanak a U2 és a zeneimádók számára zarándokhelyé vált. Ugyanakkor a stúdiók helyszíne megérett a fejlődésre, éppen ezért is vásárolta meg a területet az ír ingatlanbefektető cég a Hibernia REIT, akik ígéretet tettek arra, hogy nem hagyják figyelmen kívül a legendás helyszín történelmét, és igyekeznek a még épen maradt falakat megvédeni.
A Windmill Lane mérföldköve a rocktörténelemnek, csakúgy mint a U2, a Van Morrison, a The Rolling Stones és Sinead O’Connor is ezen falak között rögzítette legendás zenéit, de Kate Bush 1985-ös „Hounds Of Love” albumának egy része is itt lett felvéve.
Image and video hosting by TinyPic
Forrás: factmag]]>