A King’s College London vezeti az új kutatást.

A King’s College London egy brit felsőoktatási intézmény, amely a University of London egyik alapító része. Az intézményt még 1829-ben IV. György és Wellesley alapította, mely lassan két évszázados jelenlétében főként a tudományos körökben szerzett magasfokú elismerést. Európában az ötödik, világviszonylatban a 22. legjobb egyetemként tartják számon, ahol állandó kutató munkák folynak.

Most éppen egy olyan gyorsteszten kísérleteznek, mely az MDMA fogyasztását mutatja ki verejtékből egy tesztpatronra elhelyezett újlenyomattal.

(Az MDMA – 3,4-metiléndioxi-N-metil-amfetamin – egy pszichoaktív szer, mely az ecstasy hatóanyagát is adja)

A kutatásban résztvevő önkéntesek MDMA-t kell használniuk, 18 évnél idősebbnek kell lenniük, angolul beszélniük és írásbeli hozzájárulást kell adniuk a kutatásban való részvételről.

A kutatás Londonban zajlik, ahol kétszer kell a tesztet elvégezni és egy kérdőívet kitölteni arról, hogy mikor, hol, miért, milyen mennyiségben fogyasztott az illető MDMA-t. Az önkéntesekről személyes adatokat nem őriznek meg, így a részvétel szorosan csak a kísérlet tárgyához kapcsolódik.

A kutatásban való részvételhez nem szükséges a brit állampolgárság, így, ha netán London közelében vagyunk és MDMA-t fogyasztottunk (melynek fogyasztását Angliában elnézően kezelik), akár részt is vehetünk ebben a programban.

Jelentkezni a sweattests@kcl.ac.uk e-mail címen lehet!