2020 biztosan nem lesz a kedvenc évünk. A koronavírus miatt leállt szinte a teljes szórakoztatóipar, a Facebook pedig még erre is rákontrázott azzal, hogy a jövőben jelentősen meg fognak szigorodni a zenei tartalom feltöltésének szabályai.

The Advent hosszú évtizedek óta markáns része a nemzetközi techno szcénának, ahogyan Dave Bate is, mégha utóbbi nevét sokkal kevesebben ismerik. Amiért mégis fontosnak tartjuk őt megemlíteni, az egy új streaming platform, amit ketten közösen hoztak tető alá. Ez pedig nem más, mint a techno-club.net.

Az első közvetítések már lezajlottak. Az induláskor többek között The Advent, Carl Finlow’s Silicon Scally, Tony Humphries, Cari Lekebusch, Claude Young, Ron Trent, Floorplan, Kerrie, valamint Lady CC szettjét nézhettük végig.

A weboldal percalapú fizetés alapján működik, a tracklist minden esetben elérhető lesz és ezáltal a producerek is jogdíjban részesülhetnek. Ezen kívül van még egy csevegőszoba, ahol a művészek és a nézők folytathatnak eszmecserét.

Cisco Ferreira, alias The Advent így nyilatkozott az újonnan életre hívott projektről: “Az elmúlt fél év megtanított bennünket arra, hogy a legtöbb stream csatorna nem túl hatékony és nem garantálják a méltányos ellenszolgáltatást. Ezért valami olyasmit hoztuk létre, ami a producerek és a DJ-k számára is előnyös lehet, a rajongók pedig a legkiválóbb techno, electro, illetve house zenékkel találkozhatnak.”

The Advent igen produktív évet zárt 2020-ban. Májusban jött ki legújabb albuma, a “Life Cycles”, de Ben Klock kiadójánál, a Klockworks cimkéje alatt is jegyzett új megjelenést.