Noha a jelenlegi furcsa és nehéz körülmények nappalra kényszerítik az eddig éjszakaként megszokott rendezvényeket, panaszra még így sem lehet okunk, hiszen számos olyan techno esemény szerveződik, amelyek helyzetükből fakadóan különlegesek.

Az eddigi trendek ugyanis főleg a nagy külföldi nevek járatásáról szóltak, ahol a hazai előadók szinte csak kiegészítőkként voltak jelen. Ám az utóbbi néhány év úgy tűnik, hogy ezen változtatni készült, a covid-járvány kitörése pedig szinte biztosan komoly hatást fog gyakorolni a szokásokra és igényekre.

E jelenség már hosszú ideje jól látható volt a hazai techno kultúrában régóta iránymutató Technokunst-nál, ahol rengeteg korábbi feltörekvő külföldi mutatkozott már be Magyarországon – többek között I Hate Models, Rebekah, vagy SNTS. A rave szellemiségének újbóli feléledése pedig magával hozott több új, reményteli formációt, többek között a Pursuit of Acid-et és a Raveyardot, amelyek közül utóbbi, kényszerűen eltérve az eddigiektől, egy nappali rave-re hívja össze október 24-én a hazai underground techno veteránjait és újgenerációs képviselőit.

Az esemény azonban nem csak amiatt lesz különleges, mert nappal lesz, hanem attól is, hogy a Raveyard szervezői déltől este fél 11-ig 8 magyar előadóval veszik be magukat a hazai underground egyik bástyájába, a Dürer Kert nagytermébe, ahol a legutóbbi, azóta is emlegetett Under Black Helmet bulin látott színpadelrendezés és fények szerint rendezik majd be a helyszínt. Ám a buli talán legnagyobb érdekessége, hogy a szervezők az eseményleírás alapján nem fogják közölni a timatable-t, amire itthon nagyon kevés példát láttunk eddig. Indoklásuk szerint azért nem, mert „kezdésekre érkezni eddig is béna volt, pláne, hogy nem színházi előadásra jövünk, másrészt pedig a mostani időkben talán megéri minden percét kihasználni annak, hogy bulizhatunk”.

Amiért pedig megéri felülni ennek a dolognak, az, hogy a fellépők a techno nagyon széles spektrumából fognak érkezni, és talán kijelenthető, hogy többjük a hazai színtér legmeghatározóbbjai körül valók. Ott lesz ugyanis Isu, Bernáthy Zsiga, Dr. Zoidberg, Detective Kelly, Man + Machine, Mankind, Katamii, valamint Rekatze. 

A merítés tehát a vegytiszta kortárs technótól az industrialon át a modern EBM-ig fog terjedni, ami jó eséllyel az ősz egyik legizgalmasabb fővárosi bulijának ígéretévé teszi ezt a több szervezőcsapat által is fémjelzett eseményt.

Esemény és minden info: https://www.facebook.com/events/953593225133150