A Daft Punk néhány perccel ezelőtt egy nyolc perces videót töltött fel Epilogue címmel a Facebook oldalukra. A klip az Electroma című 2008-as filmjükből származik, és az együttes publicistája megerősítette a hírt, hogy a francia duó útjai elváltak egymástól. A miértre azonban nem kaptunk választ.

A Daft Punk francia (közelebbről párizsi) elektronikus zenei duó, amely az 1990-es évek house-mozgalma idején jelentős népszerűségre tett szert. Két francia fiatal, Guy-Manuel de Homem-Christo (1974. február 8.) és Thomas Bangalter (1975. január 3.) alkotja a duót. Zenéjükben a house, techno, a 80-as évek popja vegyül a 70-es évek funkjával.

Az együttes tagjai Párizsban, a Lycée Carnot gimnáziumban ismerkedtek meg. Néhány másik barátjukkal felvettek pár számot, majd Laurent Brancowitzcal megalakították a Darlin’ nevű formációt. Guy-Manuel és Thomas basszusgitáron játszott, Laurent dobolt. A Stereolab kiadta egyik számukat egy többelőadós lemezen. Egy negatív kritika úgy illette az együttest, mint “a bunch of daft punk”, vagyis “egy rakat bolond / agyilag zokni punk”. Ahelyett, hogy elutasították volna, viccesnek találták, és Laurent Brancowitz kilépését követően ketten megalakították a Daft Punkot.

A Daft Punk minden idők egyik legsikeresebb elektronikus zenei formációja. Legnagyobb bánatunkra soha nem léptek fel Magyarországon és ez úgy tűnik, hogy már végérvényesen így is marad.