A vizuális művészeket, DJ-ket és a független elektronikus tánczene producereit egy vízió és  egy cél kovácsolta össze. A vízió, hogy aktiválják a Szlovákiában, Csehországban,  Magyarországon és Lengyelországban élő emberekben lakozó energiát és a közös művészeti cél, hogy ezt az energiatöltetet eljuttassák a világnak. Mindez pedig egy zenei vizuális projekt által valósul meg, amely hamarosan berobban: activate your local energy.  

A teljesen új, dokumentum-elemeket tartalmazó zenés-vizuális projektben a független  elektronikus tánczene meghaladja magát mind zenei, mind földrajzi tekintetben. A vulcān:  activate your local energy projekt nézőit neves Dj-k szórakoztatják, ugyanakkor  megismerkednek a visegrádi országok figyelemreméltó városaival, történelmi és természeti  nevezetességeivel a kultúra és a művészet jegyében. 

Négy ország, egy energia 

A nemzetközi együttműködés eredménye egy videósorozat, amely feltérképezi az érdekes  lokációk hangulatát. Az egyes részekben pedig a négy ország képviselői jelennek meg.  Minden ország kiküldöttje más-más vizuális művész lesz, aki inspirációt gyűjt az adott helyen,  majd egy stúdióban kreatív módon bemutatva kamatoztatja azt. Ezt követően pedig a szintén a visegrádi országokból származó producer és DJ jóvoltából exkluzív soundtrack születik hozzá. A négy videóból álló sorozat első része rövidesen megtekinthető lesz a  https://www.vulcansound.eu/ weboldalon streamelve. Eger történelmi városának  bemutatása eredeti módon tárul a közönség elé. Bemutatkozik a különleges szemléletű  neves szlovák vizuális művész, aki nem más, mint sedemminut, a zenéről pedig az elismert  cseh DJ, producer, promóter, DJ Schwa gondoskodik.  

Eger, Magyarország 

Az első közvetítés helyszínének Eger ad otthont, Magyarország sokéves borászati  hagyományairól ismert városa, amely könnyen megközelíthető Szlovákia déli-keleti részein  élő lakosai számára. A videófelvételek Eger történelmi épületeivel körülvett utcáin készültek,  amelyek gazdag, izgalmas múltú várost idéznek. A vár hosszú évekig farkasszemet nézett a  török létszámfölénnyel, a törökök jelenlétéről pedig az épen maradt minaret tanúskodik,  amely látogatható turisták számára, csakúgy, mint a város más török kori épületei.  Figyelemreméltó például a 17. században épült törökfürdő. Az így létrejött vizuális  feldolgozásban elsősorban Eger három legfontosabb lokációi jelennek meg: középkori vár, a  jelenleg kilátótoronyként működő minaret, valamint a város történelmi szíveként ismert  főtere, a Dobó tér. 

Sedemminut, Szlovákia 

sedemminut a munkáiban összeköti a művészet és a technika világát, merítve a fényképészet  és világítástervezés területén szerzett korábbi tapasztalataiból. A videóban az adott helyszínt  Eger városának 3D-s térképét ábrázolva dolgozta fel. A vizuális alkotás a vulcān projekt  technológiai partnerének, a Kvant cég stúdiójában kerül bemutatásra. Ennek az együttműködésnek köszönhetően DJ Schwa exkluzív fellépése alatt Szlovákiában tervezett és  gyártott lézerekkel lesz körbevéve.  

Schwa, Csehország 

Michal Růžička, alias DJ Schwa, aki DJ, producer és promóter, a cseh független elektronikus  tánczene legkiemelkedőbb alakja. A vulcān: activate your local energy projekt kedvéért igazi  ínyencséget hozott. A csaknem teljes, több mint egy órás szett saját alkotása. Schwa  nemzetközi hírnévre még 2012-ben tett szert, amikor Soul Machine albumát a Mixmag  magazin az év legjobb 50 albuma közé sorolta, 2014-ben a Traxsource a világ legjobb száz  deep house művésze között szerepeltette, 2018 decemberében pedig fellépett az első prágai  Boiler Roomon.  

vulcān: activate your local energy. 

A legközelebbi stream időpontja, a visszaszámlálás és további érdekes információk a  https://www.vulcansound.eu/ weboldalon követhetők. A projekt a Visegrad Fund, O. Z.  Moody, Toybox Marketing a Transistor: enjoy the transfer támogatásával jött létre.